Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας (Photos)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας πραγματοποίησε προ ημερών το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Σε σχετικούς ανάρτηση γίνονται γνωστά τα εξής:

«Το Σωματείο μας συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν για πρώτη φορά 17 Σωματεία.

Έχοντας διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών ανά την επικράτεια, με τους Εποχικούς Πυροσβέστες να βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της μάχης σε κάθε συμβάν που προέκυψε, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες λόγω του ότι ακόμα δεν έχει φτάσει η ημερομηνία της πρώτης πληρωμής μας προερχόμενοι και από μακράν περίοδο ανεργίας, δώσαμε δυναμικό παρόν έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Το Σωματείο μας παρέδωσε στο Υπουργείο τη νέα πρόταση νόμου που επιμελήθηκαν η νομική ομάδα και οι εργατολόγοι μας καθώς και τις μελέτες για το συνταξιοδοτικό, ηλικιακό και την επέκταση της αντιπυρικής περιόδου από 6 μήνες σε 8, και λάβαμε αριθμό πρωτοκόλλου από το γραφείο του Υπουργού και του Υφυπουργού.

Λάβαμε τα εύσημα τόσο από τους συναδέλφους που βρέθηκαν στη συγκέντρωση τόσο και από το Αρχηγείο για την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει.

Αναμένουμε από το Υπουργείο τις επόμενες ημέρες κάλεσμα ώστε να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις για τη νέα πρόταση νόμου.

Η αρχή έγινε, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να καταρρίψουμε κάθε εμπόδιο που θα προκύψει έως ότου εξασφαλιστεί η δωδεκάμηνη εργασία για ολους!

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που παρευρέθηκαν, ειδικά αυτούς από τα νησιά και την επαρχία, που ταξιδεξαν ώρες ατελείωτες για να είναι εκεί και να διεκδικήσουν αυτό που μας αξίζει!

Ευχαριστούμε επίσης όλους τους Μόνιμους και Πενταετείς συναδέλφους για τη στήριξη τους στα αιτήματα μας».

Να σημειωθεί πως ο Τομεάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Νεκτάριος Τσέπας δήλωσε στο AgrinioTimes.gr πως οι εποχικοί Πυροσβέστες ζητάνε επαγγελματική αποκατάσταση και 12μηνη εργασία και όχι μονιμότητα.

 

Διαβάστε επίσης: 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς: Ψήφιζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και… ούρλιαξε μια γυναίκα! (Video)