Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ένταση στην είσοδο του Ε.Κ.Π.Α. – Χημικά και κρότου λάμψης (Video – Photo)

Χημικά και κρότου λάμψης έπεσαν στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης του ΕΚΠΑ σε διαμαρτυρία εναντίον της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Ένταση ανάμεσα σε φοιτητές που διαδηλώνουν κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και τα ΜΑΤ υπάρχει στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου το βράδυ της Δευτέρας.

Μάλιστα, έπεσαν χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου, εμποδίζοντας την είσοδο στην πρώτη διμοιρία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, που έκανε την εμφάνιση της, το απόγευμα της Δευτέρας.

Φοιτητικοί σύλλογοι έχουν ανακοινώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για αύριο Τρίτη, στις 8 το πρωί, στο ίδιο σημείο.

Δείτε βίντεο

Καταδίκη της χρήσης δακρυγόνων από τον Νίκο Φίλη

«Η κυβέρνηση της ακρίβειας και των υποκλοπών έκανε επίδειξη δύναμης έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Ιλίσια. Πριν λίγο έκανε χρήση δακρυγόνων απέναντι στους φοιτητές. Πρόκειται για αντιπερισπασμό δύο ημέρες πριν αρχίσει η Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές.

Η εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας συναντά την ομόθυμη αντίδραση των Πανεπιστημιακών και των φοιτητών», σημειώνει σε δήλωσή του ο Νίκος Φίλης.

Στη συνέχεια προσθέτει: «Πρόκειται για μια ακόμη όψη του κυβερνητικού αυταρχισμού και της επίθεσης στο Κράτος Δικαίου. Θα αποκρουστεί! Σήμερα υπήρξε μια άμεση απάντηση από πλήθος φοιτητών, που κατά εκατοντάδες, συνεχίζουν να συρρέουν στο χώρο.

Ο κ. Μητσοτάκης θα αιφνιδιαστεί. Ας αναλογιστεί τι έπαθαν όσες κυβερνήσεις και πολιτικοί συγκρούστηκαν με τη Νεολαία.

Ο πολιτικός του χρόνος τελειώνει. Όλοι στις κινητοποιήσεις της νεολαίας και των φοιτητών, απόψε, αύριο και όσο χρειαστεί».

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: 902.gr