Αγρίνιο – Πανεπιστημιακή Σχολή 1998: Μπαλάκι μεταξύ Πατρών και Ιωαννίνων (Photos)

 

Φωτογραφίες από τα Πανεπιστημιακή Σχολή Αγρινίου του έτους 1998. Τότε λειτουργούσαν δύο τμήματα που υπάγονταν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων α.Τμήμα Διαχείρησης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων β. Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αγροτικών Εκμεταλεύσεων.

Ο εξοπλισμός των τμημάτων αυτών ήταν άρτιος και είχαν στυλοβάτες τους Καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αείμνηστο Αθανάσιο Παλιούρα και την Κυρία Κωνσταντίνα Μπάδα.


Είχε προηγηθεί το 1985 η λειτουργία της Οικονομικής Σχολής Αγρινίου που τελικά μεταφέρθηκε στη Πάτρα μετά από 12 χρόνια λειτουργίας.
Τα τελευταία χρόνια λειτούργησαν και άλλα τμήματα Πολιτισμού και Πληροφορικής και Νεων Τεχνολογιών. Και τώρα είμαστε πάλι στην Αρχή μετά τις αποφάσεις της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών και του Υπουργείου Παιδείας, όπως φαίνεται, για την μεταφορά τους στη Πάτρα…….


Μπαλάκι μεταξύ Πατρών και Ιωαννίνων το Αγρίνιο.


Είναι πολύ μακριά, κατά την γνώμη πολλών, η ίδρυση αυτόνομου Πανεπιστημίου Αγρινίου (η Δυτικής Ελλάδας εν πάση περιπτώση) που για να επιβιώσει θα πρέπει να είναι γεωπονικό αφού η περιοχή είναι αγροτική με πολλές, μεγάλες και ποικίλες δραστηριότητες….

ΚΕΙΜΕΝΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ