Πανεύκολο γλυκό κουταλιού φράουλα με λεβάντα

Ένα εύκολο εποχιακό γλυκό του κουταλιού φράουλα, ο συνδυασμός της λεβάντας με τη φράουλα είναι ο λόγος που είναι τόσο μοναδικό και γευστικό.

Υλικά

Βάρος: για 1 κιλό περίπου

Διαδικασία

  1. Ανακατεύουμε σε μέτρια κατσαρόλα τις φράουλες, τη ζάχαρη και τη λεβάντα.
  2. Αφήνουμε στην άκρη για 2-3 ώρες, βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι το γλυκό να δέσει πολύ ελαφρά.
  3. Αφαιρούμε το μυρωδικό.

gastronomos.gr