Ο Πάνος Κακιώνης στο AgrinioTimes.gr: «Το νέο έτος να φέρει το τέλος της πανδημίας»

Ο 25χρονος αμυντικός μέσος Παναγιώτης Κακιώνης με καταγωγή από την Άρτα μίλησε στο Δημοσιογράφο Παρασκευά Μάζη και τα μέσα του ομίλου «Agrinio365» Media Group για το ποδόσφαιρο, τη συνεργασία με τον Αμβρακικό Λουτρού στην Football League 2 αλλά και τις σπουδές στην ειδικότητα του Ε.Κ.Α.Β. ενώ κατά το πρόσφατο παρελθόν έχει τελειώσει φυσικοθεραπευτής.

Στη διάρκεια της συνέντευξης έκανε το δικό του απολογισμό για το έτος που φτάνει στο τέλος του, αναφέροντας τις δυσκολίες του Covid-19 και πως αυτές έχουν επηρεάσει τα πάντα ακόμη και στο χώρο του αθλητισμού, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχές του για το 2021.

-Για το πως μπήκε στην καθημερινότητά του ο αθλητισμός:

«Από πιτσιρικάς και συγκεκριμένα από τα πέντε μου χρόνια θυμάμαι να κλοτσάω μια μπάλα ποδοσφαίρου και μετά να μαζευόμαστε σε αλάνες και να παίζουμε. Πιστεύω δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα και συναίσθημα από την άθληση. Ο αθλητισμός για μένα είναι τρόπος ζωής».

 

-Για την επαγγελματική του ενασχόληση ως φυσικοθεραπευτής και οι σπουδές:

«Έχω τελειώσει βοηθός φυσικοθεραπευτή αλλά δυστυχώς πάνω σε αυτό το επάγγελμα δεν έχω βρει κάποια απασχόληση και στη πορεία μου έκανε πολύ καλή εντύπωση η ειδικότητα του Ε.Κ.Α.Β. με την οποία ασχολούμαι αυτή την στιγμή. Είμαι στο πρώτο έτος και μου αρέσει παρά πολύ».

 

-Για την μεγάλη παύση μηνών στον αθλητισμό (Ημι-επαγγελματικές και Ερασιτεχνικές κατηγορίες):

«Πιστεύω ότι είναι ότι χειρότερο το να μην μπορείς να κανείς αυτό που αγαπάς. Σίγουρα είναι παρά πολύ δύσκολο για όλους γιατί παρά πολύ άνθρωποι ζούνε από αυτό και δεν είναι μόνο ποδοσφαιριστές είναι και οι προπονητές, γυμναστές φυσικοθεραπευτές, και φροντιστές. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα αυτή η παύση θα τελειώσει και θα ξανά επιστρέψουμε στα γήπεδα».

 

-Για το αν υπάρχει επαφή με τους συμπαίχτες, το προπονητικό τιμ αλλά και τη διοίκηση του Αμβρακικού Λουτρού:

«Ναι, όσο γίνεται και μπορούμε υπάρχει μια επικοινωνία με όλη την ομάδα. Συζητάμε διαφορά πράγματα, όπως για τα προγράμματα που κάνουμε αλλά και για τις ασχολίες που κάνουμε».

 

-Για τις καθημερινές του συνήθειες και το αν εξακολουθεί να προπονείται:

«Φυσικά εξακολουθώ να κάνω προπονήσεις δεν έχω σταματήσει όλο αυτό τ διάστημα. Οι συνήθειες μου είναι λίγο πολύ οι ίδιες. Βόλτα με φίλους, καφεδάκι, σπίτι, ταινία και καλό φαγητό».

 

-Για το πως κυλά η καθημερινότητά του κι αν αυτή τη περίοδο είναι μόνος:

«Η καθημερινότητα μου είναι σχεδόν πάνω κάτω η ίδια ρουτίνα. Περνάω πολύ χρόνο με τον συμπαίκτη μου και κάτι παραπάνω από ένα απλό φίλο θα έλεγα όπως είναι ο Άγγελος Παρράς ο οποίος είναι και γυμναστής στην ομάδα του Αμβρακικού Λουτρού. Κάνουμε διαφορά πράγματα και στις προπονήσεις, αλλά και εκτός γηπέδου. Βόλτες, καφέδες, ταινιούλες. Αυτή την περίοδο δεν θα έλεγα ότι είμαι μόνος μου απλά είναι κάτι προσωρινό και δεν θα ήθελα αυτή την στιγμή να πω κάτι παραπάνω πάνω σε αυτό».

 

-Για το πως ονειρεύεται τη ζωή του τα επόμενα χρόνια σε προσωπικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο:

«Επαγγελματικά θα έλεγα ότι θα ήθελα να εργαστώ πάνω στον τομέα του Ε.Κ.Α.Β. γιατί πραγματικά το βρίσκω παρά πολύ ενδιαφέρον και μου αρέσει. Παράλληλα θα ήθελα να συνεχίζω όσο μπορώ ποδοσφαιρικά να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο. Προσωπικά, αυτό που ονειρεύομαι είναι να έχω υγεία και ο κόσμος γύρω μας, γιατί αν δεν έχεις την υγεία σου δεν μπορείς να κανείς τίποτα»

 

-Για το τέλος του 2020 και την έλευση του νέου έτους:

«Εύχομαι το νέο έτος να φέρει το τέλος της πανδημίας και να επιστρέψουμε ξανά στην καθημερινότητα που ζούσαμε, την φυσιολογική ζωή επιστρέφοντας στα γήπεδα. Υγεία να έχουμε. Στα μικρά τα παιδιά θα ήθελα να πω να ασχολούνται όσο περισσότερο γίνεται με τον αθλητισμό γιατί από ότι βλέπω πλέον η νέα γενιά δεν είναι και τόσο ενεργή αθλητικά, δίνοντας βαρύτητα στα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Όσο για τους μεγάλους θα ήθελα να πω όσο γίνεται να προσπαθούν να σπρώχνουν τα μικρά παιδιά στον αθλητισμό. Τέλος, να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά, χρόνια καλά. Η κάθε οικογένεια να είναι κοντά στα αγαπημένα της πρόσωπα».