Παπαδάτου: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 5ος Αγώνας Δρόμου (Photos)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο 5ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ στην ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 2021. Διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παπαδαταίων Ξηρομέρου Αθήνας «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου και του Τοπικού Συμβουλίου Παπαδάτου στις 8 Αυγούστου 2021 στην πλατεία του χωριού.

Ο Αγώνας σκοπό έχει να παρακινήσουμε τους νέους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. (Νους υγιής εν σώματι υγιεί λέγανε οι αρχαίοι πρόγονοί μας)

Ο αθλητισμός από την αρχαιότητα καλλιεργούνταν στην πατρίδα μας και αποτέλεσε παράδειγμα για όλους τους λαούς μεταλαμπαδεύοντας τις ολυμπιακές αξίες υποστηρίζοντας το πνεύμα, το σώμα, τον πολιτισμό και την ειρήνη.

Ο αθλητισμός μας βοηθάει να γνωρίσουμε τα όριά μας και τις δυνατότητές μας, να σεβόμαστε τους κανόνες και τη διαφορετικότητα στο πλαίσιο του «ευ αγωνίζεσθαι».

Ο 5ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5 Κm και 10 Km είχε αφετηρία την πλατεία του χωριού. Η διαδρομή έως το διπλανό χωριό Φυτείες και επιστροφή στην πλατεία της Παπαδάτου όπου και ο τερματισμός.

Ο αγώνας του 1Km για τους μικρούς είχε αφετηρία το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και τερματισμός η πλατεία της Παπαδάτου Ξηρομέρου.

Έγινε ηλεκτρονική χρονομέτρηση του Αγώνα όλων των κατηγοριών

Σε όλη τη διαδρομή προσφερόταν νερό στους αθλητές.

Μετά το πέρας του αγώνα οι αθλητές είχαν τη δυνατότητα να ανακτήσουν τη χαμένη τους ενέργεια με παραδοσιακές πίτες και γλυκά που ετοίμασαν οι γυναίκες του χωριού.

Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν οι:

Νίκη Γκαβέρα, Πρωταθλήτρια στο Άλμα εις Ύψος, με συμμετοχή στην Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης.

Την βράβευση έκανε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης.

Σπύρος Μπουρνάζος, Παγκόσμιος Πρωταθλητής BODY BUILDING.

Την βράβευση έκανε ο Πρόεδρος του χωριού κ. Νίκος Ζαρέντης.

Παναγιώτης Μαλτέζος, Δρομέας μεγάλων αποστάσεων, Σπαρταθλητής.

Την βράβευση έκανε από το Σύλλογο Παπαδαταίων ο κ. Γιώργος Παπαμήτσος.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των τριών πρώτων αθλητριών και αθλητών στα 10Km στα 5Km και στο 1Km με απονομή κυπέλλου και μεταλλίου.

Αναμνηστικό μετάλλιο θα απονεμήθηκε σε όλους τους αθλητές.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα:

Την Π.Ε. Αιτωλ/νίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, την Αστυνομική Διεύθυνσης Ακαρνανίας, το Αστυνομικό Τμήμα Κατούνας, την 6η ΔΥΠΕ Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, που συνέβαλλαν στην ομαλή και ασφαλή διέλευση των αθλητών του 5ου Αγώνα Δρόμου.

Τον Πρόεδρο κ. Λευτέρη Μάντζαρη και το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου, τον Πρόεδρο κ. Νίκο Ζαρέντη και το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού μας.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς της εκδήλωσης : τη NESTLE AE – ΝΕΡΟ ΚΟΡΠΗ για την προσφορά των νερών του αγώνα, την κάβα ποτών του Βασίλη Νάκου, τα αρτοποιεία Σκοτίδη και Καρακώστα στις Φυτείες.

Ευχαριστούμε τον εφημέριο του χωριού μας πατέρα Εφραίμ και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για τη συνεργασία.

Ειδικές ευχαριστίες αξίζουν οι νοικοκυρές του χωριού μας για τις καταπληκτικές πίτες και τα γλυκά που ετοίμασαν και προσφέραμε με το τέλος του αγώνα δρόμου.

Ευχαριστούμε ακόμη τους εθελοντές και τις εθελόντριες που βοήθησαν ώστε οι εκδηλώσεις να έχουν άψογη οργάνωση και ποιότητα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, τους χωριανούς και φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ

https://my.raceresult.com/177116/results?fbclid=IwAR1C-hL4V0Q_Ck6x8p0fkXxSiVCBw8OzJ7MHuYYTRcTKXHd1_fJDxbb_H04

ΒΙΝΤΕΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

https://www.facebook.com/papadatounea/videos/362371268762848