Παπαδημούλης: «Nα καταδικαστούν με ψήφισμα οι κινήσεις Τουρκίας από το Ευρ. Κοινοβούλιο»

Επιστολή του Δημ. Παπαδημούλη προς τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών στο Ευρωκοινοβούλιο από την Ελλάδα (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ) και την Κύπρο (ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ), μετά το αίτημά του να καταδικαστούν με ψήφισμα οι προκλήσεις της Τουρκίας στην επόμενη Ολομέλεια του ΕΚ (14-17 Σεπτεμβρίου)

Επιστολή με στόχο τον συντονισμό των Εθνικών αντιπροσωπειών Ελλάδας και Κύπρου στο Ευρωκοινοβούλιο απέστειλε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Η επιστολή έρχεται σε συνέχεια της πρότασης του Δημήτρη Παπαδημούλη εκ μέρους της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, προκειμένου να συζητηθεί στην επόμενη Ολομέλεια (14-17 Σεπτεμβρίου) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το ζήτημα των «μονομερών και παράνομων ενεργειών της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και της Κύπρου» και απευθύνεται προς τους Ευάγγελο Μεϊμαράκη (ΝΔ, ΕΛΚ, ΕΛλάδα), Νίκο Ανδρουλάκη (ΠAΣΟΚ-KΙΝΑΛ, Σοσιαλιστές, Ελλάδα), Κώστα Παπαδάκη (ΚΚΕ, Ελλάδα), Λευτέρη Χριστοφόρου (ΔΗΣΥ, ΕΛΚ, Κύπρος), Κώστα Μαυρίδη (Δημοκρατικό Κόμμα, Σοσιαλιστές, Κύπρος) και Γιώργο Γεωργίου (ΑΚΕΛ, Ευρωομάδα της Αριστεράς, Κύπρος).

Στην επιστολή τους προς τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών ο Δημ. Παπαδημούλης ενημερώνει ότι «έχει καταθέσει αίτημα εκ μέρους της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στους συμπροέδρους της Πολιτικής του Ομάδας, να συζητηθεί στην Ολομέλεια Σεπτεμβρίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η αυξανόμενη ένταση και οι κίνδυνοι για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο από τις μονομερείς και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και της Κύπρου».

Και επισημαίνει ότι «στις κρίσιμες αυτές συνθήκες, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να λάβει χώρα η σχετική συζήτηση και να εκδοθεί ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα στέλνει ένα σαφές μήνυμα ενάντια στις αποσταθεροποιητικές προκλήσεις της Τουρκίας και θα προτείνει μια στρατηγική που θα προωθεί την αποκλιμάκωση και θα ενισχύει τον διάλογο».