Π. Παπαδόπουλος στον Antenna Star: «Απόφαση Δ.Σ. για να κλείσει η Μ.Ε.Θ. δεν υπάρχει» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή του Λευτέρη Τηλιγάδα «Άκου τώρα να δεις», που μεταδίδεται κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 9:00 έως τις 10:00 το πρωί, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά  σήμερα το πρωί ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου,  κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, με τον οποίο συνομιλήσαμε για το κλείσιμο της ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου, καθώς και για το κείμενο της δημόσιας παρέμβασής του που αφορά στην «κατάσταση και στα δύο Νοσοκομεία», η οποία όπως αναφέρει, «κάθε άλλο παρά ενθαρρυντική είναι».

«Η “τρύπα” στα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας διευρύνεται επικίνδυνα», είπε ο κ. Παπαδόπουλος, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι σύμφωνα με την εκτίμησή του, «η απόφαση για την ΜΕΘ δεν είναι προσωρινή, γιατί γίνεται –αν είναι δυνατόν μετά από τόσα χρόνια- με στόχο την εκπαίδευση των γιατρών στα νοσοκομεία της Πάτρας. Αντιλαμβάνεστε», παρατήρησε «ότι το να λες σε έναν γιατρό μετά από τόσα χρόνια παρουσίας σε μια ΜΕΘ, ότι “είσαι ανίκανος και πήγαινε να εκπαιδευτείς”, δημιουργεί μια εκρηκτική κατάσταση, που η αναστολή της λειτουργίας της θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες.  Αυτό είναι δεδομένο. Δεν είναι ούτε δέκα, ούτε δεκαπέντε μέρες».

«Αν κανείς λάβει υπόψη του το τι διακινείται, εν μέσω πανδημίας, για τα δύο διασυνδεόμενα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας», υπογράμμισε, «θα βγάλει τα συμπεράσματά του. Mας λένε σαφέστατα πλέον, ότι δεν χρειάζονται δυο νοσοκομεία στον νομό της Αιτωλοακαρνανίας γι’ αυτό πάρτε τα μέτρα σας».

Και συνέχισε: «Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρξει αντίδραση από το σύνολο της ιατρικής κοινότητας, από τα σωματεία των εργαζομένων, από τους Δήμους, και κυρίως το Δήμο του Αγρινίου. Το πρόβλημα δεν είναι ο διευθυντής της ΜΕΘ. Ο διευθυντής της ΜΕΘ και κάθε διευθυντής ή προϊστάμενος ή διοικητής ανά πάσα στιγμή που θα κριθεί ανεπαρκής θα πρέπει να αντικατασταθεί ή να βρεθεί μια διάδοχη κατάσταση. Το πρόβλημα είναι τι γίνεται με τους πολίτες και τη δημόσια υγεία. Ένα μεγάλο νοσοκομείο, όπως αυτό του Αγρινίου -το μεγαλύτερο στην ευρύτερη περιοχή- δεν είναι δυνατόν να αποκόπτεται κι απ’ αυτή τη λειτουργία του. Απόφαση του Δ.Σ. του νοσοκομείου για να κλείσει η ΜΕΘ δεν υπάρχει. Και αυτό σας το λέω υπεύθυνα».

Στη συνέχεια και αναφερόμενος στο υστερόγραφο της παραπάνω ανοικτής επιστολής του, που αφορά στον τρόπο με τον οποίο οι γνωμοδοτήσεις, που στηρίζουν τις αποφάσεις της 6ης ΥΠΕ, υποκαθιστούν τους νόμους, είπε κατά λέξη τα εξής: «Να μαζέψουν τον κ. Λεπίδα, τον νομικό σύμβουλο της Υ.ΠΕ., ο οποίος κάνει γνωμοδοτήσεις τις οποίες κάνει αποδεκτές ο κ. Καρβέλης και εν συνεχεία τις αποστέλλει στα νοσοκομεία για να εφαρμοστούν με ευθύνη των διοικήσεων. Είναι δυνατόν», αναρωτήθηκε, «γνωμοδότηση να υποκαταστήσει νόμο;»

Ακούστε στη συνέχεια ολόκληρη τη συζήτηση του κ. Παπαδόπουλου, με τον Λευτέρη Τηλιγάδα, στο ηχητικό που ακολουθεί: