Γ. Παπαναστασίου στον Antenna Star: «Με μια φωνή να διεκδικήσουμε το Πανεπιστήμιο Δ.Ε.» (Ηχητικό)

«Πολιτική απόφαση χρειάζεται για την Επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και προς σ’ αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούμε όλοι μας με μια φωνή και συντεταγμένα. 

Το αίτημά μας είναι ώριμο και είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ με την Κυβέρνηση ώστε να απαλλαγούμε απ’ όλες τις παλινωδίες που ταλανίζουν τα τελευταία πολλά χρόνια τον τόπο μας».

Τα πιο πάνω σημείωσε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου μιλώντας σήμερα το πρωί στον Antenna Star 103.5 κα στην εκπομπή, του Σωκράτη Τσόμπου, «Με υπογραφή».

Στην ίδια συνέντευξη ο Δήμαρχος Αγρινίου τόνισε πως:

«Ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε από αυτές τις παλινωδίες. Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας. Βαθιά πεποίθηση μου είναι ότι, η μόνη ρεαλιστική λύση, μπορεί να είναι η επανίδρυση του αυτόνομου Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με τμήματα σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Πύργο, Αμαλιάδα, Αίγιο.

Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να στηρίξουμε ένα τέτοιο εγχείρημα και είμαστε πάντα πρόθυμοι να βοηθούμε το Πανεπιστήμιο και τα Τμήματα του. Η υπόθεση Πανεπιστήμιο δεν θα έπρεπε να είναι πεδίο αντιπαράθεσης και διχόνοιας αλλά σύμπλευσης προς έναν κοινό στόχο. Χαίρομαι λοιπόν που είμαστε όλοι μαζί να συζητήσουμε για ένα θέμα που μας ενώνει. Χαίρομαι γιατί η πρόσκληση για την έκτακτη συνεδρίαση βρήκε ανταπόκριση σε όλους σχεδόν τους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας. Μάλιστα με ικανοποίηση άκουσα ότι συμφωνούν με την θέση και τις προτάσεις που κατέθεσα. Οι Δήμαρχοι έχουμε ήδη πραγματοποιήσει πολλές συσκέψεις με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη.

Καλώ λοιπόν όλους όσους σχεδιάζουν τον ακαδημαϊκό χάρτη της Περιφέρειας αλλά και της Χώρας να αποσύρουν άμεσα τις συγκεντρωτικές τους προτάσεις και να ακολουθήσουν το δρόμο της λογικής δικαιώνοντας επιτέλους τις τοπικές κοινωνίες και τους αγώνες ετών απέναντι στον εμπαιγμό και την απαξίωση».