Παπαναστασίου: «Όλοι την Τετάρτη, στο γραφείο»

Κατά τη διαδικασία των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων των επικεφαλής των παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων, η οποία κράτησε τρεις και παραπάνω ώρες, πριν το σώμα μπει στην ημερήσια διάταξη, η κ. Σταρακά αναφέρθηκε στην υποβάθμιση του ρόλου και της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο όπως παρατήρησε, αντί να συζητάει τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν το σήμερα και το αύριο της περιοχής, όπως: η κάθετη σύνδεση με την Ιόνια, το επιχειρηματικό πάρκο, τις ξεχασμένες Δημοτικές Ενότητες της ενδοχώρας του Δήμου, καλείται κάθε φορά να συζητήσει μια ημερήσια διάταξη, που περιλαμβάνει καθαρά διαδικαστικά ζητήματα. 

Αποτέλεσμα όλης αυτής της διαδικασίας είναι οι εντελώς απογοητευτικές για τους νέους δημοτικούς συμβούλους διαδικασίες των συνεδριάσεων, παρατήρησε, οι οποίοι και όρεξη έχουν και ενδιαφέρον να ασχοληθούν με τα ζητήματα του Δήμου, αλλά δυστυχώς, ο νέος Δημοτικός Σύμβουλος μοιάζει να μην έχει ρόλο μέσα σε αυτή την αίθουσα, είπε. Με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα το δημοτικό συμβούλιο, όχι μόνο υποβαθμίζεται η δική του παρουσία και η συμμετοχή του σ΄αυτό, αλλά πλήττεται και το κύρος του οργάνου κατέληξε.

Την παραπάνω θέση στήριξαν οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων, με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου, να τους καλέσει σε κοινή σύσκεψη την Τετάρτη το απόγευμα στο γραφείο του, έτσι ώστε να συζητήσουν όλα αυτά τα θέματα και να καταλήξουν σε συγκεκριμένες αποφάσεις.

Και επειδή η πρόταση στην οποία κατέληξε η κ. Σταρακά ήταν ακόμα και η αλλαγή του κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου, φάνηκε από την όλη απάντηση του Δημάρχου, ότι και σε αυτό το ζήτημα είναι ανοιχτός για συζήτηση.


Γράφει και υπογράφει ο εγκεφαλογράφος