Κ. Παπαθανασόπουλος στον Antenna Star: «Μεταλαμπάδευση των εννοιών της Αστρονομίας» (Ηχητικό)

Για την νέα διαδικτυακή διάλεξη από την Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας με τίτλο «Ωκεάνιοι κόσμοι του εξωτερικού Ηλιακού Συστήματος», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 στις 7:00 μ.μ., μίλησε ο πρόεδρος της Εταιρείας για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας κ. Κίμων Παπαθανασόπουλος στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η ζωή» με τη Νάντια Μπούτα.

Ο κ. Παπαθανασόπουλος είπε ότι η διαδικτυακή διάλεξη αφορά στην έρευνα για ζωή στους δορυφόρους των αέριων πλανητών του Ηλιακού μας συστήματος και διοργανώνεται ενόψει της εκτόξευσης το 2022 της διαστημικής αποστολής της ESA, JUICΕ (Jupiter Icy Moons Explorer), η οποία θα επισκεφθεί τους δορυφόρους του Δία, Γανυμήδη, Καλλιστώ, και Ευρώπη.

Ομιλήτρια θα είναι η Δρ. Ανεζίνα Σολωμονίδου, Πλανητική Γεωλόγος, Caltech NASA/JPL.

Ο κ. Παπαθανασόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην τελευταία επιτυχημένη Πανελλήνια εξόρμηση την οποία διοργάνωσε η Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία σε συνεργασία με την Ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, στο Δρυμώνα Θέρμου το 2018, και την 20λεπτη τηλεφωνική επαφή με Ρώσους κοσμοναύτες, που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή σε τροχιά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μέσω του διαστημικού κέντρου πτήσεων της Μόσχας.

Σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παπαθανασόπουλος ανέφερε ότι δεν απαιτείται να έχει κάποιος ιδιαίτερες γνώσεις ή εμπειρία για να μπορέσει να παρακολουθήσει τις διαλέξεις της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας. Άλλωστε ένας από τους σκοπούς της Εταιρείας είναι να γίνει η απαραίτητη εκλαίκευση και μεταλαμπάδευση των εννοιών, έτσι ώστε να μπορεί ο οποιοσδήποτε να τις καταλάβει.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του προέδρου της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας (για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας) κ. Κίμωνα Παπαθανασόπουλου στον Antenna Star 103.5:

Περισσότερες πληροφορίες για την διαδικτυακή διάλεξη «Ωκεάνιοι κόσμοι του εξωτερικού Ηλιακού Συστήματος» εδώ: https://fb.me/e/1DsjPJKXQ