Κ. Παπαθανασόπουλος και Κ. Μπακολίτσας στον Antenna Star για την Αστρονομική Εταιρεία Δ.Ε. (Ηχητικά)

Για την ίδρυση και τη δράση της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας «Ηρακλής», μίλησαν στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η ζωή» της Νάντιας Μπούτα, ο Πρόεδρος κ. Κίμων Παπαθανασόπουλος και ο Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Μπακολίτσας.

Αρχικά, ο κ. Παπαθανασόπουλος είπε ότι η Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας ιδρύθηκε το 2000 από τον αείμνηστο Γιατρό Θύμιο Παπαναστασίου με σκοπό να προωθήσει την Αστρονομία στη Δυτική Ελλάδα με ομιλίες, εξορμήσεις, ημερίδες, αστροβραδιές και παρατηρήσεις με τηλεσκόπια σε όλη την Δυτική Ελλάδα. Η Εταιρεία έχει 60 μέλη περίπου και 200 ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ενεργή συμμετοχή στα δρώμενά της.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Παπαθανασόπουλος σε μια σειρά Ομιλιών και Διαλέξεων από διακεκριμένους Επιστήμονες, οι οποίες διοργανώθηκαν από την Εταιρεία κατά τη διάρκεια της 21χρονης παρουσίας της.

Ακούστε τι είπε ο Πρόεδρος της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας «Ηρακλής» κ. Κίμων Παπαθανασόπουλος στον Antenna Star 103.5:

Στη συνέχεια, κ. Μπακολίτσας αναφέρθηκε πιο αναλυτικά στην Κορωνίδα των διοργανώσεων της Εταιρείας, τη 12η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων στον Δρυμώνα Θέρμου τον Ιούλιο του 2018, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε 15λεπτη επικοινωνία με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και τους Ρώσσους Κοσμοναύτες που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή σε τροχιά.

Ο κ. Μπακολίτσας επίσης μίλησε για τις παρουσιάσεις σε σχολεία της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν πριν την έναρξη της καραντίνας στη χώρα μας και οι οποίες περιλάμβαναν αστρονομικό παιχνίδι και εκθέσεις και έδωσαν τη δυνατότητα στους μαθητές να δουν και να αγγίξουν πραγματικούς μετεωρίτες από το διάστημα, από τη Συλλογή της Εταιρείας.

Ο Αντιπρόεδρος της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας, αναφέρθηκε επίσης σε σημαντικές εκδηλώσεις τις οποίες διοργάνωσε η Εταιρεία και μας ενημέρωσε για τη Διαδικτυακή διάλεξη με θέμα «Έρευνα και επιβίωση σε ακραίες συνθήκες: Η σύνδεση ανάμεσα σε μια αποστολή στους πάγους και τη σύγχρονη πανδημία του Κορωνοϊού», με ομιλητή τον κ. Ευάγγελο Καϊμακάμη, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι YouTube της Αστρονομικής & Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας (https://youtu.be/3DDLf4iKl6c) την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 και ώρα 7μ.μ.

Ακούστε τι είπε ο Αντιπρόεδρος της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας «Ηρακλής» κ. Κωνσταντίνος Μπακολίτσας στον Antenna Star 103.5: