Παππάς: «Γκάζι» στην κατηφόρα η αναστολή των συμβάσεων εργασίας

«Η κυβέρνηση πατάει γκάζι στην κατηφόρα. Κάνει επιλογές και τοποθετεί στο τραπέζι κίνητρα για την αναστολή των συμβάσεων εργασίας και τη μείωση της παραγωγικότητας της οικονομίας», δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105.5».

Πρόσθεσε ότι «το μήνυμα δεν είναι “πάμε να προστατέψουμε τα εισοδήματα και την εργασία, τις επιχειρήσεις και τη βιωσιμότητά τους μέχρι να περάσει η μπόρα και να προχωρήσουμε από κάποιο σημείο στην επανεκκίνηση”, αλλά να πάμε σε αναστολή δύο εκατομμυρίων συμβάσεων εργασίας και σε καταστολή της οικονομίας».

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε «ανεπαρκή» τα κυβερνητικά μέτρα. Είπε ότι ενισχύουν το καθοδικό σπιράλ της οικονομίας και πως «αντί να κάνει αυτό που κάνουν οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, που προχωρούν σε μείγμα μέτρων από 10% ως 20% των ΑΕΠ τους, προχωρά σε παρεμβάσεις 2% ή 3% του ελληνικού ΑΕΠ».

Σε σχέση με τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής, υπογράμμισε ότι «το σενάριο της υπαγωγής των χωρών που έχουν πρόβλημα σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, εκτός από ανεπαρκές ως προς τη χρηματοδότηση, είναι και αλλοπρόσαλλο ως προς την προοπτική βοήθειας των χωρών αυτών με την επιβολή νέων μνημονίων». Αυτό που απαιτείται, υποστήριξε, είναι μεγάλα προγράμματα δαπανών και εγγυήσεων και εγγυήσεις προς τις εταιρείες με αυστηρές όμως προϋποθέσεις, όπως να μην κλείσουν και να διατηρήσουν την απασχόληση.

Καταλόγισε στην κυβέρνηση προσπάθεια εκ των προτέρων ενοχοποίησης της κριτικής, σχολιάζοντας ότι «θα πέσει στο κενό, καθώς υπάρχει μία κοινωνία έτοιμη να πειθαρχήσει σε μέτρα μη εξάπλωσης του ιού, αλλά όχι να φάει κουτόχορτο με το φτυάρι».

«Υπάρχει», πρόσθεσε, «μία αντιπολίτευση που έχει συσσωρεύσει πείρα για τις τακτικές τους σε κρίσεις», για να σχολιάσει πως «είναι αστείο να νομίζουν ότι θα μείνουν στο σκοτάδι οι τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία, η κερδοσκοπία, η κατασπατάληση δημόσιων πόρων».

ΑΠΕ – ΜΠΕ