Η Παράταξη Καραμητσόπουλου για τους εμβολιασμούς στην Αιτωλοακαρνανία

Με δημόσια τοποθέτηση μας από τις 27 Ιανουαρίου 2021 με τίτλο «Η Αιτωλοακαρνανία τελευταία στους εμβολιασμούς στη Δυτική Ελλάδα. Αναγκαία η επιτάχυνση των διαδικασιών» είχαμε κρούσει από πολύ νωρίς τον κώδωνα του κινδύνου για την καθυστέρηση που βλέπαμε να υπάρχει στον ρυθμό των εμβολιασμών στην Αιτωλοακαρνανία.

Βεβαίως τότε οι περισσότεροι δεν μας έδωσαν σημασία και σφύριζαν αδιάφορα.

Έκτοτε με επανειλημμένες παρεμβάσεις μας θέσαμε ξανά και ξανά το θέμα κάνοντας και συγκεκριμένες προτάσεις όπως νέο εμβολιαστικό κέντρο, καμπανιά ενημέρωσης των πολιτών κλπ.

Πέρασαν από τότε 5-6 μήνες αδιαφορίας και αδράνειας για να ξυπνήσουν από τον λήθαργο οι αρμόδιοι θεσμικοί παράγοντες και να ασχοληθούν με το θέμα.

Βεβαίως η Αιτωλοακαρνανία στις 27 Ιανουαρίου υστερούσε μόλις κατά 1% από τον πανελλαδικό ΜΟ που σημαίνει ότι αν οι αρμόδιοι άκουγαν τη φωνή μας και είχαν πάρει εγκαίρως τα μέτρα που απαιτούνταν προλαβαίναμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση.

Η αδιαφορία τους όμως και η μεγάλη καθυστέρηση στην λήψη μέτρων είχε ως αποτέλεσμα σήμερα η Αιτωλοακαρνανία να βρίσκεται 8,24 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τον Πανελλαδικό ΜΟ. Με τα στοιχεία μέχρι τις 9 Ιουλίου οι πλήρως εμβολιασθέντες στον Νομό μας είναι 30,61% ενώ πανελλαδικά το αντίστοιχο ποσοστό είναι 38,85%.

Και εδώ υπάρχουν τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και όσων είχαν την ευθύνη για το θέμα αυτό.
Αλλά ευθύνες έχουν και τοπικοί παράγοντες, πολιτικοί και όχι μόνο που δεν έκαναν όσα έπρεπε και επιτάσσει η αποστολή τους.

Ευθύνες που έχουν να κάνουν με την προστασία του πολυτιμότερου αγαθού για τους πολίτες που είναι η υγεία.
Ευθύνες που πρέπει κάποια στιγμή να αποδοθούν.