Παρέμβαση του Δημ. Συμβούλου Αγρινίου, Δημήτρη Κουρουμπλή για τη διάλυση των ΕΛ.ΤΑ.

Παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου Αγρινίου, Δημήτρη Κουρουμπλή

«Η διάλυση των ΕΛ.ΤΑ. με την εθελούσια έξοδο που φέρνει το σχέδιο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και η μείωση των μισθών στα πλαίσια του εξορθολογισμού του μισθολογικού κόστους, με προφανή στόχο την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, αποτελεί σοβαρό κοινωνικό κόστος.

Η αδιαφορία της Κυβέρνησης επί ενάμιση χρόνο για τα ΕΛ.ΤΑ., κλιμακώνεται με την επιμονή τους στην κατάθεση μιας τροπολογίας της τελευταίας στιγμής. Το μέλλον των ΕΛ.ΤΑ. δεν είναι ούτε η απαξίωση της εταιρείας ούτε των Ελλήνων φορολογουμένων αλλά η αναβάθμιση της αναγκαιότητάς της.

Οι Έλληνες πολίτες , ιδιαίτερα οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών, που ήδη έχουν εξαθλιωθεί από τις συνέπειες της πανδημίας, καλούνται να σηκώσουν το πρόσθετο βάρος των καθυστερήσεων των συντάξεών τους, της παραλαβής των λογαριασμών του ηλεκτρικού και του τηλεφώνου, καθώς και της άσκοπης μετακίνησης στις πόλεις που θα υπάρχουν γραφεία ΕΛ.ΤΑ., προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Πρέπει να σταματήσει αυτή η αθλιότητα και πόσο μάλλον τη συγκεκριμένη περίοδο που λόγω πανδημίας ο κόσμος και πολύ περισσότερο οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΤΑ. δεν μπορούν να διαμαρτυρηθούν, με φυσική παρουσία και να ταχθούν απέναντι σ΄αυτή την άδικη τροπολογία».