Παρέμβαση Καραθανασόπουλου για την επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα (Video)

Η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μ. Πομπέο, στην Ελλάδα σηματοδότησε τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, υπογράμμισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και Βουλευτής του Κόμματος μιλώντας σήμερα στον «ΑΝΤ1». 

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε ορμητήριο των Αμερικανών απέναντι στους λαούς, αλλά και σε «μαγνήτη» κινδύνων αφού μπαίνει στο στόχαστρο αντιποίνων. Σημείωσε ακόμη ότι η επίσκεψη Πομπέο συνέβαλε στην επιτάχυνση των επικίνδυνων διευθετήσεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, με στόχο τον έλεγχο των πηγών Ενέργειας από τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος αναφέρθηκε και στον αγώνα των μαθητών, τονίζοντας ότι παλεύουν για το δικαίωμα στη μόρφωση και την υγεία. Πρόσθεσε ότι η αιτία των κινητοποιήσεων και των καταλήψεων πρέπει να αναζητηθεί στην κυβερνητική πολιτική, η οποία, εν μέσω πανδημίας, στοιβάζει τους μαθητές «σαν σαρδέλες» σε υπεράριθμα τμήματα, ενώ άφησε τα σχολεία με σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες.

Τόνισε ότι οι μαθητές είναι ώριμοι να παίρνουν αποφάσεις για τις μορφές αγώνα που θα υιοθετήσουν και εξέφρασε την συμπαράσταση του ΚΚΕ. Επισήμανε και κατήγγειλε την στοχοποίηση των μαθητών, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση υιοθετεί το δόγμα «νόμος και τάξη», ενώ θα έπρεπε να δει τα προβλήματα για τα οποία παλεύουν οι μαθητές και να τα επιλύσει.