Παρέμβαση Κωνσταντάρα για την κατασκευή του δρόμου Θέρμου – Ναυπάκτου στη Συνάντηση με Μητσοτάκη

Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με δημάρχους μικρών ορεινών δήμων ο πρωθυπουργός κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συμμετείχε ο Δήμαρχος Θέρμου Σπυρίδων Κωνσταντάρας, ο οποίος στην παρέμβαση του ζήτησε άμεσα και επιτακτικά την ένταξη του δρόμου Θέρμου – Ναυπάκτου για την άρση της απομόνωσης της ορεινής περιοχής και την σύνδεση της με την Ευρυτανία.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος ο δρόμος αυτός θα βοηθήσει στην αξιοποίηση της πίστας Καγιάκ στον Εύηνο , στην καλύτερη λειτουργία του εργοστασίου επεξεργασίας των απορριμμάτων στην Βλαχομάνδρα, θα αυξήσει την επισκεψιμότητα στο Μουσείο Θέρμου, θα δώσει ώθηση στον προσκυνηματικό τουρισμό και θα διευκολύνει την άμεση πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών από και προς τις μεγάλες πόλεις.

Ο πρωθυπουργός συμφώνησε να ξεκινήσει σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και την Περιφέρεια η άμεση εξέταση της δυνατότητας ωρίμανσης και χρηματοδότησης του έργου. Επίκεινται για το σκοπό αυτό νέα σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα με κυβερνητικά στελέχη και την συμμετοχή του δημάρχου.

Επίσης ο Δήμαρχος ζήτησε την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Θέρμου, μίλησε για την ανάγκη τεχνικής υποστήριξης των μικρών ορεινών δήμων, που δεν έχουν αυτοτελή τεχνική υπηρεσία, ζήτησε να επιταχυνθούν τα υπό ένταξη αρδευτικά έργα στο πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0» για το δήμο Θέρμου λαμβάνοντας την διαβεβαίωση του παρισταμένου υπουργού ΥΠΑΑΤ Γεωργίου Γεωργαντά, ότι απρόσκοπτα θα προχωρήσουν.

Τέλος, συνομίλησε για τα θέματα του δήμου με τον υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, Επικρατείας Άκη Σκέρτσο και τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΣ Μιχάλη Σταυριανουδάκη που ήταν παρόντες στην συνάντηση.