Παρέμβαση του Γ. Λαμπρούλη για τις ευθύνες της Κυβέρνησης στην Παιδεία (Video)

Τις ευθύνες της Κυβέρνησης που δεν αξιοποίησε το διάστημα από το πρώτο κύμα της πανδημίας για να θωρακίσει τα συστήματα Υγείας και Παιδείας, επισήμανε ο Γιώργος Λαμπρούλης, Βουλευτής του Κ.Κ.Ε., μιλώντας στο «Mega» το πρωί του Σαββάτου σημειώνοντας ότι εκείνο το διάστημα ο λαός έδειξε την απαραίτητη ατομική ευθύνη και εκμηδενίστηκαν τα κρούσματα του κορωνοϊού.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση που καταφεύγει σε εκβιαστικά διλήμματα ή μάσκα ή λοκντάουν ενώ δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας με προσλήψεις και δημιουργία κρεβατιών Μ.Ε.Θ., δεν έκανε τίποτα για τα σχολεία ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, προκλητική την αντιπαράθεση που διεξάγεται μεταξύ Ν.Δ./ΣΥ.ΡΙΖ.Α. την ώρα που και οι δύο έχουν διαχρονικές ευθύνες για την κατάσταση στην Παιδεία, την Υγεία κ.α. κι έφερε ως παράδειγμα τις Μ.Ε.Θ. οι οποίες σήμερα είναι πολύ λιγότερες από τις 3.500 που θα έπρεπε να είναι στη χώρα μας, εκτός της περιόδου της πανδημίας, σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ.

Κατήγγειλε επίσης την εφαρμοζόμενη πολιτική που μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία μίας νόσου και την ίδια ώρα δίνει εκατομμύρια στους ιδιώτες κλινικάρχες.