Παρόντες στο «σφαγείο» της Συγκλήτου

Σήμερα πραγματοποιείται η έκτακτη Συνεδρίαση της Συγκλήτου με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη του οργάνου την εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για το Στρατηγικό Σχεδιασμό της Ακαδημαϊκής και Ερευνητικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών. Στη Συνεδρίαση αυτή όπως είναι ήδη γνωστό από την περασμένη Παρασκευή έχουν προσκληθεί και θα παρίστανται ο Περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης, οι επικεφαλής συνδυασμών του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι Βουλευτές των Νομών Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και οι Δήμαρχοι των έξι Δήμων, στις οποίες είναι αναπτυγμένες οι δομές του τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος (Πατρέων, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Αιγίου, Αμαλιάδας (Δήμος Ήλιδας) και Πύργου.

Το περιβάλλον μέσα στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη συζήτηση κάθε άλλο παρά συναινετικό είναι και δυστυχώς οι αποφάσεις των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης της Αιτωλοακαρνανίας δεν  συγκροτούν μια ενιαία, ισχυρή και ουσιαστικά τεκμηριωμένη άποψη απέναντι στην εισήγηση που θα συζητηθεί σήμερα (Δείτε ΕΔΩ)

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την τεκμηριωμένη εισήγηση του Επιτροπής που συγκρότησε η Σύγκλητος (κατά τα συμφέροντα της) οδηγεί την παράσταση των Δημάρχων του Αγρινίου και του Μεσολογγίου σε δύο εκ των προτέρων παρεμβάσεις αντιπαράθεσης. Σε δυσκολότερη θέση βρίσκεται ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, ο οποίος θα πάει σε αυτή τη συνεδρίαση, αν πάει, με μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που παρακάμπτει τη σημερινή διαδικασία και προκρίνει την απευθείας συζήτηση με το υπουργείο.

  • Το αναποτελεσματικό αυτής της συζήτησης για τα συμφέροντα για την ανάπτυξη των σχολών στις δύο μεγάλες πόλεις του νομού της Αιτωλοακαρνανίας είναι διαφαινόμενο.

Το κατά ποσό αυτό θα είναι και τελεσίδικο θα φανεί τις επόμενες μέρες.


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr