Η παρουσίαση του βιβλίου του Δ. Στρατούλη για τους οκτώ μήνες που συντάραξαν την Ελλάδα

Με μεγάλη επιτυχία, παρά την χθεσινή κακοκαιρία, σε μία κατάμεστη από συμμετέχοντες/σες αίθουσα του ΣΕΡΑΦΕΙΟΥ πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γραμματέα της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς Δημήτρη Στρατούλη «8 μήνες που συντάραξαν την Ελλάδα, Ιανουάριος – Αύγουστος 2015», εκδόσεις ΤΟΠΟΣ.

Ο συντονιστής της συζήτησης Πέτρος Παπακωνσταντίνου και οι ομιλητές Νίκος Χουντής, Σοφία Σακοράφα, Λεωνίδας Βατικιώτης και Δημήτρης Σαραφιανός με τις παρεμβάσεις τους συνέβαλαν σε ένα γόνιμο προβληματισμό και σε μία ουσιαστική συζήτηση, με βάση το βιβλίο, για το εάν και πως τα πράγματα θα μπορούσαν τότε να πάνε αλλιώς, να αποτραπεί η συνθηκολόγηση με τους δανειστές και η υπογραφή του 3ου μνημονίου από την ηγεσία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και την τότε Κυβέρνησή του και να ακολουθηθεί ένας διαφορετικός φιλολαϊκός αντιμνημονιακός δρόμος, για τον οποίο αγωνίζονταν η τότε Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και άλλες δυνάμεις της Αριστεράς μέσα ή έξω από αυτόν.

Επίσης, και για το πώς οι σύγχρονες προκλήσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν ενωτικά και μετωπικά από τις δυνάμεις της Αριστεράς.