Παστιτσάδα με κόκορα

Η Αυθεντική παστιτσάδα με κόκορα και υπέροχο σπετσέρικο μείγμα με την πιο εύκολη συνταγή! Θα την λατρέψεις!

Συστατικά για την αυθεντική παστιτσάδα

  • 1 Κόκορα 2,5 – 3 κιλά
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 300 ml κόκκινο κρασί μπρούσκο
  • 300 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κύβο ζωμού κοτόπουλου
  • 500 ml νερό
  • 70 γρ. ξύδι κόκκινο
  • 3 δάφνες
  • 2 κ.τ.σ μείγμα μπαχαρικών Σπετσιερικού
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.τ.σ ζάχαρη
  • 700 γρ μακαρόνια με τρύπα (Bucatini)
  • 70 γρ βούτυρο γάλακτος για τα ζυμαρικά
  • 250 γρ Κεφαλοτύρι τριμμένο

Μείγμα μπαχαρικών Σπετσερικό

  • 1/3 κ.τ.γ. τριμ. Γαρύφαλλο
  • 1 ½ κ.τ.γ κανέλα
  • 1 κ.τ.γ μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.τ.γ γλυκιά πάπρικα
  • ½ κ.τ.γ κύμινο
  • ½ κ.τ.γ μπούκοβο
  • 1 κ.τ.γ τριμ. μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης τριμμένα
  • 1 κ.τ.γ πιπέρι μαύρο

Η συνταγή για αυθεντική παστιτσάδα με  κόκορα

  1. Κόβουμε τον κόκορα σε 8 κομμάτια.
  2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει καλά σοτάρουμε τα κομμάτια του κόκορα λίγα λίγα, πρέπει να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  4. Αμέσως μετά τα σβήνουμε με το ξύδι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  5. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για αρκετή ώρα και μέχρι να καραμελώσουν καλά.
  6. Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα κομμάτια του κόκορα και σοτάρουμε όλα μαζί
    για αλλά 5 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε τα σκόρδα και τις δάφνες.
  8. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών.
  9. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
  10. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό με τον κύβο κοτόπουλου.
  11. Αφήνουμε να βράζει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
  12. Όταν ψηθεί καλά βάζουμε την σάλτσα ντομάτας και τον πελτέ.
  13. Όταν δέσει η σάλτσα το φαγητό είναι έτοιμο, βάζουμε την κατσαρόλα στην άκρη και ετοιμάζουμε τα μακαρόνια.
  14. Βράζουμε τα μακαρόνια και τα ζεματάμε με το καυτό βούτυρο (προσοχή να μην σας μαυρίσει το βούτυρο).
  15. Σερβίρεται με τριμμένο κεφαλοτύρι.

petros-syrigos.com