Ν. Πατερέκας: «Απογοητεύτηκα από την αντίδραση μέρους της Αγρινιώτικης κοινωνίας»

«Λογαριάζοντας κάθε μέρα εκεί έξω όλα όσα συμβαίνουν και ζώντας σε μία κοινωνία η οποία ακόμα και όταν αγωνίζεσαι να προστατεύσεις τη φύση και παράλληλα να κερδίσεις συμμάχους, σε αυτό τον αγώνα υπάρχουν και τρικλοποδιές υπάρχουν όμως και όμορφες στιγμές.

Τις προάλλες απογοητεύτηκα από την αντίδραση ενός μεγάλου μέρους της Αγρινιώτικης κοινωνίας απέναντι σε ένα θέμα το οποίο προσπαθήσαμε να το προσεγγίσουμε σοβαρά ώστε να βοηθήσουμε ένα ζώο το οποίο δεν έπρεπε να βρεθεί μέσα στην πόλη του Αγρινίου (για το περιστατικό με το μικρό αγριογούρουνο) αλλά βρέθηκε λόγω κακόβουλης ανθρώπινης παρέμβασης.

Δε θέλω λοιπόν να ασχοληθώ με το μεγάλο μέρος αυτού του κόσμου με τον οποίον μάλλον δε θα καταφέρουμε ποτέ να ενημερώσουμε και να μας ακούσουν γιατί φορούν μονίμως παρωπίδες.

Είναι ο ίδιος κόσμος πού θα βρούμε απέναντί μας στον αγώνα μας για την προστασία της φύσης. Θα ήθελα λοιπόν να γνωρίζουν πως ο αγώνας που κάνουμε εμείς είναι καθαρά για την ΦΥΣΗ και για να ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ αυτούς τους ΛΊΓΟΥΣ ανθρώπους που θέλουν να μας ακούσουν και που έχουν ακόμα μέσα τους ευαισθησίες. Κανέναν άλλον. Ο αγώνας έχει διπλή όψη λοιπόν».

Στη φωτογραφία, Μάρτιος του 21 περιθάλψαμε τρία ζαρκαδιά από τροχαίο σε όλο το Νομό, σε συνεργασία με τον Αρκτούρο και με την πολύτιμη βοήθεια του κτηνίατρου Γιάννη Φαρμάκη.

Ειδικός Συνεργάτης της ANIMA – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής και Διασώστης Άγριων Ζώων

Νίκος Πατερέκας