Πάτρα: «Άρρωστο» κόλπο από παιδιά που ζητιανεύουν

Μάστιγα η επαιτεία και στην Πάτρα, με τους ανήλικους που ζητιανεύουν σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ, αλλά και στο κέντρο της πόλης να αυξάνονται. Κάποιοι έχουν αλλάξει τη συνταγή που ακολουθούν…

Η επαιτεία συνεχίζει να προβληματίζει τους αστυνομικούς και τους κατοίκους στην Πάτρα. Μικρά παιδιά ζητιανεύουν μέρα και νύχτα, υπό την καθοδήγηση των γονιών τους. Κάποιοι «πατούν» πάνω στην πολύκροτη υπόθεση από τον Κολωνό με το μαρτύριο της 12χρονης. Έτσι δεν διστάζουν σε περίπτωση που το άτομο που πλησιάζουν αρνηθεί να τους δώσει χρήματα, να βάλουν τις φωνές ότι στο πρόσωπό του, αναγνώρισαν έναν παιδεραστή.

Το μπαράζ των περιπτώσεων παιδεραστίας και βιασμών παιδιών ή και ασέλγειας φαίνεται πως μετετράπη σε «όπλο» για ανήλικους Ρομά στην Πάτρα, που «συχνάζουν» σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ ή και άλλα σημεία, επαιτώντας για μερικά κέρματα. Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», τα ανήλικα έχουν καθοδηγηθεί από τους γονείς τους να συκοφαντούν άνδρες που αρνούνται να τους δώσουν χρήματα και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο.

Ο καταγγέλλων περιγράφει: «Βγήκα από το super market στην περιοχή της Περιβόλας και κατευθυνόμουν προς το αυτοκίνητό μου. Με πλησίασαν κάποια πιτσιρίκια Ρομά και ένα εξ αυτών μου ζήτησε 50 λεπτά. Του είπα ότι κρατώ τις σακούλες και δεν μπορώ, εκείνο επέμενε άλλες δύο φορές και όταν αρνήθηκα και την τρίτη φορά, έγινε της κακομοίρας!

Αρχισε να φωνάζει μέσα στο πάρκινγκ δείχνοντάς με και έλεγε δυνατά πως «αυτός ο άνδρας πηγαίνει με μικρά κορίτσια»! Δεν πίστευα στ’ αυτιά μου. Προσπάθησα να το συνετίσω, ήδη με κοίταζαν πάρα πολλοί από τους πελάτες και εκείνο συνέχιζε να φωνάζει. Κάποιοι μπορεί να πίστεψαν πως είχα ασελγήσει σε κάποιο ανήλικο κορίτσι Ρομά και το αγοράκι… καλούσε σε βοήθεια και με «έδειχνε» ως ανώμαλο παιδεραστή!

Αρον άρον μπήκα στο αυτοκίνητό μου και εξαφανίσθηκα καταντροπιασμένος. Δεν αποκλείεται κάποιος να κράτησε και την πινακίδα του αυτοκινήτου μου περνώντας με για παιδεραστή»! Το γεγονός έχει συμβεί και άλλες φορές στο πάρκινγκ, δηλώνει ο κάτοικος της περιοχής.

Είναι βέβαιο κατά την άποψή του πως τα ανήλικα έχουν «εκπαιδευτεί» από τους κηδεμόνες τους να κάνουν αυτό το «κόλπο» ώστε να κερδίζουν χρήματα επαιτώντας. Ο πανικός που προκαλείται σε τέτοιες περιπτώσεις στα ανυποψίαστα θύματα των ανηλίκων είναι μεγάλος! Οπως και η ντροπή που νιώθουν.

 

newsit.gr