Πάτρα: Ένταση σε πορεία αντιεξουσιαστών – Φυγάδευσαν βουλευτή της Ν.Δ. (Photo)

Επεισόδιο δημιουργήθηκε στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, στην διάρκεια της εκδήλωσης αιμοδοσίας που διοργάνωσε το πολιτικό γραφείο της βουλευτού Αχαΐας της ΝΔ, Χριστίνας Αλεξοπούλου, με αφορμή την Hμέρα της Γυναίκας.

Την ίδια ώρα γυναίκες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο πραγματοποιούσαν συγκέντρωση και στη συνέχεια έκαναν πορεία. Όταν είδαν την κυρία Αλεξοπούλου άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον της και υπήρξε αναστάτωση.

Μάλιστα κάποιες γυναίκες από τον αναρχικό χώρο πλησίασαν προς το σημείο που βρισκόταν η βουλευτής. Η κυρία Αλεξοπούλου φυγαδεύτηκε από στελέχη του πολιτικού της γραφείου.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Επίθεση από αντιεξουσιαστές δέχθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου κατά τη διάρκεια εθελοντικής αιμοδοσίας που οργάνωσε το πολιτικό της γραφείο με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται σε συνέχεια των καθημερινών επιθέσεων σε βουλευτές και στελέχη μας και επιβεβαιώνει δύο πράγματα: Πρώτον, ότι η δήθεν «αλληλεγγύη» των θρασύδειλων τραμπούκων δεν λογαριάζει ούτε θεμελιώδεις πράξεις πραγματικής αλληλεγγύης όπως η αιμοδοσία, και δεύτερον ότι η τοξική ρητορική που μεθοδικά εισάγουν στον δημόσιο διάλογο ο ΣΥΡΙΖΑ και τα δεκανίκια του στοχεύει αποκλειστικά στο να υποδαυλίσει κοινωνικές εντάσεις.

Ο προπηλακισμός ανθρώπων που περίμεναν να δώσουν αίμα για συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη είναι το ύστατο κατάντημα ενός χώρου που βάζει τις ιδεοληψίες του πάνω από την ανθρώπινη αξία. Η Νέα Δημοκρατία έχει δώσει την υπόσχεση να ενώσει όλους τους Έλληνες. Και σε αυτή τη δέσμευση μένουμε προσηλωμένοι καλώντας και τα υπόλοιπα κόμματα να προσέλθουν στην ίδια κατεύθυνση.»

«Η αιμοδοσία είναι αλληλεγγύη, δεν φοβόμαστε»

Η κυρία Αλεξοπούλου μιλώντας στο tempo24.news είπε πως αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από το σημείο που γινόταν η αιμοδοσία, όταν τα άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο πλησίασαν στον χώρο της αιμοδοσίας και φώναζαν συνθήματα χτυπώντας στο έδαφος ξύλα και κοντάρια.

«Διέκοψαν την αιμοδοσία. Διότι μαζί με μένα αποχώρησαν από την Πλατεία και συμπολίτες μας οι οποίοι περίμεναν να δώσουν αίμα. Δημιούργησαν συνθήκες τέτοιες ώστε αρκετοί αιμοδότες να επιλέξουν να φύγουν και μετά από δική μου προσπάθεια κάποιοι εξ αυτών επανήλθαν στον χώρο. Απαντώ σε όσα υποστηρίζουν όσες και όσοι συμμετείχαν σε αυτή την κίνηση, πως αλληλεγγύη είναι η προσφορά στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Η αιμοδοσία είναι καθαρά πράξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο και γι αυτό το λόγο βρεθήκαμε όλες στην Πλατεία Γεωργίου» υπογράμμισε η Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Η βουλευτής Αχαΐας σημείωσε πως είχε ενημερώσει τις Αστυνομικές Αρχές για την εκδήλωση αιμοδοσίας που διοργάνωσε την Δευτέρα και υπογράμμισε οτι επέλεξε να φύγει την ώρα της έντασης, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή για να δώσουν αίμα. «Έφτασαν στο σημείο όπου βρισκόμαστε σε απόσταση πέντε μέτρων. Φώναζαν συνθήματα και χτυπούσαν στο έδαφος τα κοντάρια» είπε προσθέτοντας με έμφαση πως δεν εκφοβίζεται από κανέναν.

https://www.in.gr/