Πάτρα: «Φουντώνει» η εγκληματικότητα ανηλίκων

Συλλήψεις και στην Ηλεία. Και άλλα περιστατικά παραβατικότητας ανηλίκων σημειώθηκαν στην Πάτρα.

-Συγκεκριμένα συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δυο ανήλικοι, ηλικίας 17 και 15 ετών, διότι το μεσημέρι της Τετάρτης αφαίρεσαν με την μέθοδο της απασχόλησης από άνδρα, το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.

– Επίσης συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, μια 17χρονη ανήλικη, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Για την ίδια υπόθεση, αναζητούνται για να συλληφθούν δυο ακόμα συνεργοί της ανήλικης και συγκεκριμένα, ένας ενήλικος, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και ένας άγνωστος συνεργός της.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, η 17χρονη ανήλικη, ενεργώντας από κοινού με τους δυο συνεργούς της, έχοντας οι δυο τελευταίοι, καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας κουκούλες τύπου full face, προσέγγισαν έναν άνδρα, που κινούταν πεζός και με την άσκηση σωματικής βίας και την χρήση αιχμηρού αντικειμένου, του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την σύλληψη της ανήλικης.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

– Ανάλογο περιστατικό και στην Ηλεία. Εκεί, συνελήφθησαν, άμεσα, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή του Πηνειού, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, δυο ανήλικοι, ηλικίας 12 και 11 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι δυο ανήλικοι, ενεργώντας από κοινού, με ακόμα έναν άγνωστο ανήλικο, προσέγγισαν μια γυναίκα, έξω από κατάστημα υπεραγοράς, όπου την έσπρωξαν και της αφαίρεσαν την τσάντα της, που περιείχε μικρό χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.

Επισημαίνεται ότι, αφού έσπρωξαν οι τρεις ανήλικοι την παθούσα, εκείνη έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο ελαφρύς τραυματισμός της, ενώ οι ανήλικοι κατά την τέλεση της πράξης τους, έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενους πολίτες.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, οι οποίοι μετέβησαν στον τόπο του περιστατικού και συνέλαβαν τους δυο ανήλικους.

Παράλληλα, συνελήφθησαν οι δυο από τους γονείς των ανηλίκων σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας τους.

Οι ανήλικοι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

thebest.gr