Πάτρα: «Μάχη» για να μην διασωληνωθεί ο 9χρονος με κορωνοϊό – Τι λέει ο πατέρας του

Σταθερή είναι η κατάσταση του 9χρονου Μάριου στην Πάτρα, ο οποίος νοσηλεύεται από χθες με κοροναϊό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Ρίο.

O 9χρονος Μάριος νοσηλεύεται σε μη επεμβατικό αερισμό και του χορηγείται θετική πίεση με το σύστημα υψηλής ροής και αντιική αγωγή, όπως είπε ο υπεύθυνος ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης, μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

Το παιδί έχει συμπτώματα βαριάς πνευμονίας, όπως υποξυγοναιμία και υψηλό πυρετό.

Αυτή την στιγμή, η μάχη που δίνουν οι γιατροί αφορά στο να μην διασωληνωθεί ο 9χρονος καθώς το δεύτερο 24ωρο είναι κρίσιμο για την πορεία της υγείας του. Ευτυχώς η πρώτη νύχτα κύλησε καλά κι αν είναι κυλήσει έτσι και η δεύτερη, το πιθανότερο είναι ότι το παιδί θα αποφύγει τη διασωλήνωση.

Τι λέει ο πατέρας του παιδιού
Σε δήλωσή του στον ΑΝΤ1 ο πατέρας του παιδιού επιβεβαίωσε ότι το αγόρι νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, ενώ δήλωσε άγνοια όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έχει εμβολιαστεί η σύζυγός του.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» τόνισε από την πλευρά του ότι από τους 1100 εργαζόμενους έχουν εμβολιαστεί οι 530, υπογραμμίζοντας πως δεν πρόκειται για αρνητές. Απέδωσε, ωστόσο, σε ελλιπή ενημέρωση του υγειονομικού και σε περιορισμένη δυνατότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εμβολιασμό.

«Δεν είναι αρνητές, κανένας δεν έχει καταφερθεί κατά του εμβολιασμού, είναι θέμα διαδικασίας, είναι πολλοί που δεν πρόλαβαν να δηλώσουν επιθυμία», είπε σχετικά ο κ.Σπυρόπουλος, συμπληρώνοντας πως «μία μέρα μας είπα να εμβολιαστούμε, μετά άνοιγαν οι αιτήσεις με τρόπους που δε γίνονταν σε όλους γνωστό».

Επεσήμανε επίσης πως, «δεν έχει γίνει επιστημονική ενημέρωση».

in.gr