Πάτρα: Μυστήριο με τον θάνατο της 2χρονης

Το κορίτσι είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό αλλά δεν είχε συμπτώματα που να αποδίδουν εκεί τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του

Σε κατάσταση σοκ είναι η συνοικία της Αγίας Τριάδας στην Πάτρα, από τον αιφνίδιο θάνατο του ηλικίας 2 ετών κοριτσιού στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Οι γιατροί που εξέτασαν το παιδί και έδωσαν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή ακόμα δεν είναι σε θέση να δώσουν κάποια εξήγηση για τα ακριβή αίτια του θανάτου του, καθώς η επιδείνωση της υγείας του ήταν ραγδαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» η περιπέτεια με την τραγική κατάληξη ξεκίνησε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης όταν το κοριτσάκι, το οποίο είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό, μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων με υψηλό πυρετό.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως δεν παρουσίαζε εικόνα πνευμονίας ή αναπνευστικής ανεπάρκειας, συμπτώματα που συνδέονται δηλαδή με τον κορωνοϊό, ώστε να αποδοθεί εκεί η ασθένειά του.

Την ίδια ημέρα, και ενώ το παιδί νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο, οι γιατροί αναγκάστηκαν να το διασωληνώσουν, καθώς έπεσε το επίπεδο συνείδησής του ενώ διακομίστηκε επειγόντως στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.

Η κατάσταση της υγείας του παιδιού επιδεινώθηκε ραγδαία για ανηξήγητους μέχρι στιγμής λόγους με αποτέλεσμα το μικρό κορίτσι την ίδια ημέρα να βρεθεί σε κατάσταση να χαρακτηρίζεται εγκεφαλικά νεκρό.

Το παιδί τελικά «έφυγε» από τη ζωή τη Δευτέρα, καθώς οι προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού απέβησαν άκαρπες.

Στην γειτονιά του μικρού κοριτσιού, στην Αγία Τριάδα οι περίοικοι άκουσαν τη μητέρα του παιδιού να ουρλιάζει μόλις έγινε γνωστό ότι έχασε τη ζωή του.

Ιατρικοί παράγοντες θεωρούν πιο πιθανή αιτία θανάτου, την εκδήλωση κάποιας εγκεφαλοπάθειας που είχε ραγδαία εξέλιξη, ωστόσο, τα ακριβή αίτια θανάτου του μικρού παιδιού θα αναζητηθούν πλέον στη νεκροψία – νεκροτομή και στις άλλες ιστολογικές εξετάσεις.

protothema.gr