Πάτρα: Ο Θωμάς Κουτσουπιάς στο Θεματικό Συνέδριο της ΕΝ.Π.Ε. για την Αγροτική Ανάπτυξη

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) θα συνεδριάσει στην Πάτρα στις 22 και 23 Μαΐου, μετά από αρκετά χρόνια απουσίας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με θέμα την Αγροτική Ανάπτυξη και στην οποία θα συμμετέχει και ο Θωμάς Κουτσουπιάς

Η Συνεδρίαση θα έχει το χαρακτήρα Θεματικού Συνεδρίου και θα εστιάσει σε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τις Περιφέρειες.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, θα υποδεχθεί τους συναδέλφους του και την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Την Τετάρτη 22/5, ο κος. Φαρμάκης, ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ΕΝΠΕ, θα παρουσιάσει τις θέσεις των Περιφερειαρχών για τη θεσμική θωράκιση των Περιφερειών.

Την Πέμπτη 23/5, θα πραγματοποιηθεί θεματικό τραπέζι για την Αγροτική Ανάπτυξη, με πιθανή παρουσία του κ. Αυγενάκη καθώς και των Προέδρων των Συνεταιρισμών από την Αιτωλοακαρνανία (Θωμάς Κουτσουπιάς) την Αχαΐα και την Ηλεία.

Η Συνεδρίαση της ΕΝ.Π.Ε. στην Πάτρα θεωρείται σημαντική για διάφορους λόγους:

Επιστροφή στην Δυτική Ελλάδα: Η τελευταία φορά που η ΕΝ.Π.Ε. συνεδρίασε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήταν πριν από αρκετά χρόνια.

Η επιστροφή στην περιοχή δίνει έμφαση στα ζητήματα που απασχολούν τις Περιφέρειες της Δυτικής Ελλάδας και φέρνει στο προσκήνιο τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν.

Θεματικό Συνέδριο: Η μορφή θεματικού συνεδρίου επιτρέπει εις βάθος συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για σημαντικά ζητήματα που αγγίζουν τις Περιφέρειες.

Συμμετοχή Υπουργών: Η πιθανή παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου, και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, δίνει έμφαση στη σημασία που δίνεται στη συνεδρίαση από την Κυβέρνηση.

Συνεργασία Περιφερειών και Αγροτικών Φορέων: Η συμμετοχή προέδρων συνεταιρισμών από την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία ενισχύει τον διάλογο μεταξύ Περιφερειών και αγροτικών φορέων και φέρνει στο προσκήνιο ζητήματα που άπτονται της αγροτικής ανάπτυξης.

Συνολικά, η Συνεδρίαση της ΕΝ.Π.Ε. στην Πάτρα αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό γεγονός με ουσιαστικές συζητήσεις και αποφάσεις για το μέλλον των Περιφερειών.

 

Διαβάστε επίσης: Νέα Γέφυρα Ευήνου: Πέμπτη, 23 Μαΐου τα εγκαίνια χωρίς Κυριάκο Μητσοτάκη