Πάτρα: Πώς εξηγεί η μητέρα τις εκδορές στα πρόσωπα των παιδιών (Video)

Οι πρόσφατες γρατζουνιές στη μύτη της Μαλένας και το έκζεμα γύρω από το στόμα της Ίριδας – Οι γρίφοι και ένα επιπλέον στοιχείο στο επίκεντρο των ερευνών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση των τριών παιδιών από την Πάτρα, που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε τρία χρόνια, κάτω από αδιευκρίνιστες αιτίες.

Παράλληλα, παλαιά και νέα ερωτήματα βγαίνουν στο φως, όπως αυτά που αφορούν στις εκδορές και τις αμυχές που φέρεται να είχε η Μαλένα στη μύτη της – το πρώτο παιδί της οικογένειας που έφυγε από τη ζωή – και προκύπτουν από φωτογραφίες.

Στα ερωτήματα αυτά απάντησε η μητέρα των κοριτσιών, το μεσημέρι της Παρασκευής, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και στην  Ζήνα Κουτσελίνη, μέσω μηνυμάτων, ύστερα από τις υπόνοιες ότι οι εκδορές είναι δύσκολο να προκλήθηκαν από τα χέρια ενός παιδιού.

Για την κοκκινίλα που φέρεται να είχε στο μάγουλο η Μαλένα και τις εκδορές είπε ότι τα είχε από μωρό και ότι οφείλονται σε ατοπική δερματίτιδα.

Παράλληλα, για τα χείλη της μικρούλας Ίριδας – του δεύτερου παιδιού που πέθανε, σε ηλικία 6 μηνών – που επίσης φαίνονταν σε φωτογραφία να έχουν εκδορές και αμυχές, η μητέρα ισχυρίστηκε ότι το είχε πάθει από την πιπίλα και από σάλια, ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «μας είχε δώσει κρέμα γι’ αυτό η παιδίατρος».

Στην εκπομπή ήταν καλεσμένος και ο δημοσιογράφος, Πέτρος Κουσουλός, ο οποίος είχε την εξής στιχομυθία με την Ζήνα Κουτσελίνη:

Κουσουλός: Ωραία, τρεις ημέρες πριν, λοιπόν, δεν είχε τις αμυχές η Μαλένα. Όπως μου έλεγαν ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι τις αξιολογούν (σ.σ. τις αμυχές), φαίνεται να είναι πρόσφατες, δεν είναι δηλαδή προγενέστερες.

Ζήνα: Όσο για την κοκκινίλα, στην οποία αναφέρθηκε ο Πέτρος Κουσουλός, λέει η μητέρα ότι η Μαλένα την είχε από μωρό – ατοπική δερματίτιδα και έπαιρνε ειδική αγωγή με σαμπουάν.

Κουσουλός: Δεν καταγράφηκε από την ιατροδικαστική έκθεση η κοκκινίλα.

Ζήνα: Για το σημάδι στα χείλη της Ίριδας, η μητέρα απαντά: το είχε από πιπίλα και σάλια και μάλιστα μας είχε δώσει κρέμα γι’ αυτό η παιδίατρός μας. Και έχω και βίντεο που το έχει (το σημάδι).

Η Ζήνα Κουτσελίνη δήλωσε, μάλιστα, για τη μητέρα: «Μου έστειλε ένα σημαντικό αντίγραφο – ένα ιατρικό έγγραφο – για το τι έχει διαπιστωθεί στην Ίριδα για το έκζεμα αυτό: (…) ενδεικτικής δερματίτιδας εξ επαφής ενζεματοειδούς αντιδράσεως. τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης, επίσης διαπιστώθηκε μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου άνευ έτερων χαρακτηριστικών. Κακώσεις εξωτερικώς στο σώμα δεν παρατηρήθηκαν».

Όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της εκπομπής, υπάρχει ένα κρίσιμο στοιχείο που εξετάζει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, το οποίο είναι πάρα πολύ σοβαρό, προκειμένου να φτάσουν οι αστυνονμικές αρχές σε ένα συμπέρασμα.

Σημειώθηκε, μάλιστα, πως το στοιχείο αυτό μπορεί να είναι κάτι που έχει ήδη αναφερθεί σε δημοσιογραφικές συνομιλίες.

in.gr