Πάτρα: Προβληματισμός στους φαρμακοποιούς για τα rapid tests (Video)

Προβληματισμός επικρατεί ανάμεσα στους φαρμακοποιούς της Πάτρας μετά την ανακοίνωση για δωρεάν διάθεση rapid test προς τους πολίτες από τα φαρμακεία.

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πάτρας, Ανδρέας Σοφιανόπουλος μιλώντας στην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο” και τον Απόστολο Βουλδή έκανε σαφείς της επιφυλάξεις του για την εξέλιξη του όλου εγχειρήματος.

Όπως δήλωσε ο κ. Σοφιανόπουλος οι περισσότεροι πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα αυτοεξέτασης και αυτό θα μετατρέψει τα φαρμακεία σε διαγνωστικά κέντρα, όπου θα επικρατεί κομφούζιο.

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πάτρας έκανε σαφές ότι αποτελεί μύθο ότι οι πολίτες θα εξετάζονται εκτός φαρμακείου, αφού οι περισσότεροι θα ζητούν από τον φαρμακοπειό να διεξάγει το τεστ.

Αυτό θα προκαλέσει συνωστισμό στα φαρμακεία, αφού ούτε το απαραίτητο προσωπικό έχουν για κάτι τέτοιο, ούτε και τον χώρο για να υποδέχονται πολίτες για rapid test.

Μάλιστα ο κ. Σοφιανόπουλος ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος καταψήφισε την πρόταση όταν κατατέθηκε στο ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακετικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πάτρας, με τον Πρόεδρο να προτείνει κανένα φαρμακείο να μην προχωρήσει στη διάθεση των τεστ, ώστε να αποφευχθεί η διολίσθηση της διαδικασίας και η μετατροπή των φαρμακείων της Πάτρας σε άτυπα διαγνωστικά κέντρα για τον κορονοϊό.

Δείτε όσα είπε ο κ. Σοφιανόπουλος στο MEGA και στον Απόστολο Βουλδή:

MEGA – tempo24.news