Πάτρα: Ραγδαία αύξηση των νοσηλειών στα Νοσοκομεία – Έκτακτα μέτρα

Στην λήψη έκτακτων μέτρων οδήγησε η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στην Αχαΐα αλλά και η αύξηση των νοσηλειών, καθώς το ποσοστό θετικότητας βρίσκεται στο 2.88%.

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γενικό νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» αποφασίστηκε να μετατραπεί ολόκληρος ο δεύτερος όροφος του νοσηλευτικού ιδρύματος σε κλινική covid-19, καθώς οι νοσηλείες έχουν παρουσιάσει ραγδαία αύξηση προβληματίζοντας την ιατρική κοινότητα.

Συγκεκριμένα ενώ προχθές δεν ξεπερνούσαμε τις 80 νοσηλείες στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Αχαΐκής πρωτεύουσας, χθες εκτοξεύτηκαν στις 110!

Μέχρι σήμερα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, 38 άτομα ήταν στις κλινικές κορωνοϊού, 12 έδιναν τη δική τους μάχη στην ΜΕΘ, ενώ 4 παιδιά νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική, μάλιστα το ένα είναι ένα βρέφος 11 μηνών, που έχει μεταφερθεί από το Αγρίνιο.

Στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» οι νοσηλείες έφθασαν τις 55 (χθες εφημέρευε, και τα κρούσματα έφθαναν στο ίδρυμα το ένα μετά το άλλο), με έναν ακόμη ασθενή να βρίσκεται στην ΜΕΘ.

Ενδεικτικό είναι επίσης το γεγονός ότι απο το σύνολο των νοσηλευόμενων στις κλινικές covid των δύο Νοσοκομείων αναφοράς της περιοχής, Πανεπιστημιακό και «Αγ. Ανδρέας», το 75% είναι ανεμβολίαστοι καθώς και το 95% αυτών που βρίσκονται στις ΜΕΘ.

Σε δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος τόνισε: «Στην κρίσιμη αυτή επιδημιολογικά περίοδο που διανύουμε, επιβάλλεται η αυστηρή τήρηση των μέτρων για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Πρέπει όλοι να δείξουμε την απαραίτητη ευθύνη και ωριμότητα».