Στην Πάτρα σήμερα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό

Στο Νοσοκομείου του Ρίου αναμένεται να έρθουν σήμερα οι πρώτες 250 παρτίδες του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για την περιοχή της Αχαΐας, οι οποίες θα μοιραστούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στον ιατρικό σύλλογο και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Τις τελευταίες ώρες πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συσκέψεις για να είναι όλα στην εντέλεια προκειμένου να κυλήσουν οι εμβολιασμοί όπως έχει ορίσει ο σχεδιασμός.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν το πρωί της Τρίτης. Ο πρώτος που θα εμβολιαστεί είναι ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. Γιάννης Καρβελης και θα ακολουθήσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό.

Ο πρώτος υγειονομικός που θα εμβολιαστεί είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο καθηγητής, λοιμωξιολόγος Μάρκος Μαραγκός και ακολούθως θα εμβολιαστούν περίπου 80 άτομα γιατροί και νοσηλευτές.

Μέχρι την Παρασκευή εκτιμάται ότι θα γίνουν και τα 250 εμβόλια της πρώτης φάσης.

Στις 4 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας και από τις 5 Ιανουαρίου θα διανεμηθεί το εμβόλιου και στα υπόλοιπα Νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας.

aixmi-news.gr