Πάτρα: Η τραγική ιστορία των δύο αδερφών που βρέθηκαν νεκροί

Το ένα δράμα μετά το άλλο… Τα δύο αδέρφια, που βρέθηκαν νεκρά δυο μέρες μετά το θεατή τους μέσα στο σπίτι τους στην οδό Σμύρνης, κηδεύτηκαν χωρίς να είναι γνωστοί οι λόγοι της απώλειά τους.

Ο 45χρονος και 54χρονος αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα και έφυγαν την ίδια μέρα, χωρίς η ιατροδικαστική εξέταση να εντοπίσει την αιτία του θανάτου τους. Η απάντηση θα δοθεί από το Πανεπιστήμιο Αθηνών μόλις ολοκληρωθούν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Το ένα δράμα ολοκληρώθηκε με τα δυο αδέρφια στο χώμα. Υπάρχει, όμως, και το ζωντανό δράμα της μητέρας τους. Ενα ακόμη δράμα, δυνατή γροθιά στο στομάχι της κοινωνίας μας, αν λάβουμε υπόψη την άγνωστη περιπέτεια της μάνας, που μόλις έπαψε κατ’ ανάγκη να είναι φύλακας – άγγελος των παιδιών της, τα έχασε και τα δυο σε μια μέρα!

Η ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ

Μόλις η γειτόνισσα αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, η οποία βρέθηκε μπροστά στις δυο σωρούς του 45χρονου και του 54χρονου, η απώλεια συνδυάσθηκε με την απουσία της μητέρας από το σπίτι.

Από την έρευνά μας, προέκυψε ότι η μάνα εισήχθη την Παρασκευή 2 Ιουλίου στο ΠΓΝΠ, ωστόσο δεν καταχωρήθηκε εκείνη τη μέρα εκ παραδρομής η είσοδός της στο νοσοκομείο, γι’ αυτό και δεν μπορούσαν να την εντοπίσουν οι αστυνομικές αρχές!

Το εισιτήριο τελικά εξεδόθη τρεις μέρες αργότερα! Από όταν εισήχθη στο νοσοκομείο μέχρι σήμερα, η 80χρονη μάνα τραβάει τον δικό της Γολγοθά. Αρχικά, πληροφορηθήκαμε ότι μεταφέρθηκε στο Ασυλο Ανιάτων, αλλά δεν έμεινε για πολύ εκεί, γιατί την επόμενη μέρα διακομίσθηκε πάλι στο ΠΓΝΠ και ήδη νοσηλεύεται στην ωτορινολαρυγγολογική κλινική του νοσοκομείου…

Η ΑΓΝΟΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ

Τις ίδιες ώρες ήταν σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την νεκρώσιμη ακολουθία και τον ενταφιασμό των δυο αδελφών, χωρίς η μητέρα να γνωρίζει ότι είχαν φύγει από τη ζωή.

Το πληροφορήθηκε λίγο πριν γίνει η κηδεία τους και έχασε τη γη κάτω από τα πόδια τους… Οι αντιδράσεις της – όπως εξομολογείται ο ιδιοκτήτης του γραφείου κηδειών Φώτης Νταβλούρος, που είχε αναλάβει τις δυο τελετές – ήταν σπαρακτικές. Προσθέτει:

«Αγαπητέ μου, το δράμα αυτής της οικογένειας είναι ανείπωτο. Μόλις είδαν τα παιδιά ότι η μητέρα τους παρελήφθη από ασθενοφόρο απελπίσθηκαν, γιατί ένιωσαν ότι οι προστατευτικές φτερούγες της είχαν κλείσει. Έτσι καταλαβαίνω εγώ την τραγική κατάληξή τους, αλλά ας περιμένουμε και τις ιστολογικές εξετάσεις».

Ακολούθως, ο Φώτης Νταβλούρος αναρωτιέται: «Πού είναι οι περίφημες κοινωνικές υπηρεσίες σε αυτές τις περιπτώσεις; Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι παρεμβαίνουν πλημμελώς. Δεν έχουν καταγεγραμμένους όλους τους ανήμπορους συμπολίτες μας και δεν γνωρίζουν τα κοινωνικά δράματα που εκτυλίσσονται καθημερινά σε εκατοντάδες σπίτια στην Πάτρα και την περιοχή…».

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ

Στη συνέχεια, ο κ. Νταβλούρος προχωράει σε μια επισήμανση – παράπονο: «Είναι πολλές άλλες παρόμοιες περιπτώσεις σαν αυτή των δυο αδερφών που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Για να μην μείνουν άταφοι φτωχοί και ανέστιοι συνάνθρωποί μας, εμείς οι ιδιοκτήτες γραφείων τελετών, που κάποιοι μας αποκαλούν με παραφροσύνη «νεκροθάφτες», φροντίζουμε να «ταξιδέψουν» αξιοπρεπώς στον άλλο κόσμο. Αναλαμβάνουμε τις τελετές, που έχουν φυσικά ένα κόστος, χωρίς να παίρνουμε χρήματα…»

Ρωτήσαμε τον κ. Νταβλούρο αν το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση των δυο άτυχων παιδιών και μας είπε:

«Το κόστος των συγκεκριμένων τελετών ήταν 3.000€. Ανέλαβε να καλύψει ένα μικρό μέρος η Μητρόπολη. Αυτή είναι η αλήθεια. Πιο μεγάλη αλήθεια, όμως, είναι ότι λοιδορούν εμάς τους «νεκροθάφτες», κάποιοι δήθεν φιλάνθρωποι που δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη όταν φεύγει ένας πάμφτωχος και ανέστιος συνάνθρωπός μας…».

ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΔΡΑΜΑΤΑ

Ολοκληρώνοντας ο κ. Φώτης Νταβλούρος, δίνει και μια άλλη ανατριχιαστική διάσταση, εγκαλώντας – και καλά κάνει – δημοσιογράφους και κοινωνικές υπηρεσίες:

«Θα καταλάβετε το παράπονο του κλάδου μας όταν επισκεφθείτε τα νεκροτομεία των νοσοκομείων. Εκεί θα δείτε, κατά καιρούς, πτώματα συμπατριωτών μας, αλλά κι αλλοδαπών στα αζήτητα. Εμείς οι… νεκροθάφτες είμαστε εκείνοι που τους ενταφιάζουμε και αναπληρώνουμε την αδιαφορία των κοινωνικών δομών…».

Το φευγιό των δυο αδερφών και η συνεχιζόμενη δοκιμασία της μάνας είναι η κορυφή ενός παγόβουνο, αφού δίπλα μας τα δράματα είναι αναρίθμητα και η κοινωνική μέριμνα ελλιπής.

Στην περίπτωση πάντως, της χαροκαμένης μάνας, η Κοινωνική Υπηρεσία του ΠΓΝΠ ευτυχώς φροντίζει να φιλοξενηθεί η 80χρονη σ’ ένα ίδρυμα.

pelop.gr