Πάτρα: Δυνατές οι πιέσεις στα Νοσοκομεία – 65 οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό

Μεγάλη πίεση έχει φέρει στα νοσοκομεία της Πάτρας, στο Νοσοκομείο του Ρίου και Αγίου Ανδρέα, η συνεχιζόμένη αύξηση κρουσμάτων στην περιοχή με τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Χθες, Τετάρτη, ανακοινώθηκε για την Αχαΐα τριψήφιος αριθμός των κρουσμάτων. Πιο συγκεκριμένα καταγράφηκαν 112 νέα κρούσματα στο νομό ενώ  16 εντοπίστηκαν στην Αιτωλοακαρνανία και 24 στην Ηλεία. 

Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύονται στην κλινική covid 20 ασθενείς ενώ στη ΜΕΘ covid νοσηλεύονται 6 ασθενείς από τους οποίους διασωληνωμένος είναι ο ένας. Από την άλλη, μεγαλύτερη είναι η πίεση στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας όπου στην κλινική covid νοσηλεύονται 35 ασθενείς και τέσσερις ασθενείς διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ. Συνολικά στην Πάτρα, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται έχει αγγίξει τους 65.

Προκειμένου να αποφευχθεί να γίνει και στην Πάτρα ότι συνέβη πριν λίγο καιρό στη Θεσσαλονίκη όπου δεν υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια για τους ασθενείς με κορωνοϊό από την 6η ΥΠΕ υπάρχει σχέδιο για δέσμευση κλινών από κλινικές μέσα στα νοσοκομεία.

«Κανείς ίσως δεν περίμενε αυτό που έγινε στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης πριν λίγο καιρό και μέχρι τελευταία στιγμή δεν υπήρχε προετοιμασία. Προκειμένου να μη συμβεί το ίδιο και στην περιοχή μας έχουμε προχωρήσει σε σχέδιο βάσει του οποίου έχουμε δεσμεύσει κλίνες από διάφορες κλινικές στα νοσοκομεία που μπορούν να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα σε περίπτωση που θα χρειστεί, αν και απευχόμαστε φυσικά να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

 
Στο νοσοκομείο του Ρίου έχουν δεσμευτεί μέχρι 256 κλίνες για κλινική covid και 24 για ΜΕΘ. Στον Άγιο Ανδρέα έχουν δεσμευτεί μέχρι 89 κλίνες για κλινική covid και 24 για ΜΕΘ. Πρόκειται για κλίνες από παθολογικές, καρδιολογικές, παθολογικές κλινικές» λέει στο thebest.gr ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

thebest.gr