Ο Δ. Πατρέων τιμά την ερχόμενη Δευτέρα τον μπασκετάνθρωπο Στάθη Βέργο

Τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, θα τιμηθεί από τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο μπασκετάνθρωπος Στάθης Βέργος «για την προσφορά στον αθλητισμό και την κοινωνία».

Ο Στάθης Βέργος που αφιέρωσε τη ζωή του στο μπάσκετ αναγνωρίζεται δίκαια ως ένας από τους πιο συγκροτημένους και σημαντικούς δασκάλους του αθλήματος στην Ελλάδα, όχι μόνο από τεχνοκρατική, αλλά και από παιδαγωγική, κοινωνική και ηθική άποψη. Έχει βραβευθεί από δεκάδες φορείς με κορυφαία την βράβευση του το 2011 από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης για τη μεγάλη προσφορά του στο μπάσκετ.

Γεννήθηκε στην Πάτρα έπαιξε μπάσκετ στην Παναχαϊκή και τον Απόλλωνα, δούλεψε ακούραστα και με επιτυχία σε όλες τις μεγάλες ομάδες της πόλης και σε πολλές μικρότερες, είχε τεράστια συμβολή στην ανάπτυξη του Πατραϊκού μπάσκετ και συνέδεσε το όνομα του ως προπονητής με τη σημαντικότερη περίοδο στην ιστορία της ομάδας μπάσκετ της Παναχαϊκής.

Για την προσωπικότητα και το έργο του Στάθη Βέργου θα μιλήσουν στην εκδήλωση τρεις   προσωπικότητες του Πατραϊκού μπάσκετ: ο συμπαίκτης του στον Απόλλωνα Αλέκος Δημητριάδης, ο Κώστας Πετρόπουλος με τον οποίο συνδέεται ιστορικά και ο παίκτης του στην Παναχαϊκή Γιώτης Κανατσέλος.

*Στην εκδήλωση θα τηρηθούν αυστηρά οι υγειονομικοί κανόνες κατά της πανδημίας.