Πατρών – Αθηνών: Ποια «Όμικρον»; Στα επίπεδα του 2019 η κίνηση στα διόδια

Μαζική είναι η έξοδος των εκδρομέων ενόψει της Πρωτοχρονιάς, με την κίνηση στην Ολυμπία οδό με κατεύθυνση την Αχαΐα και την Πάτρα να είναι αυξημένη σε σχέση με το 2020 οπότε και ίσχυαν αυστηρότεροι περιορισμοί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυξημένη όμως ήταν η κίνηση και  την περίοδο των Χριστουγέννων με τους περισσότερους να επιλέγουν να μετακινηθούν με αυτοκίνητο και να προτιμούν –κυρίως- αποδράσεις προς κοντινούς προορισμούς.

Απαγόρευση λόγω κορωνοϊού δεν υπάρχει πλέον αναφορικά με την μετακίνηση εκτός νομού και πολλοί βρήκαν την ευκαιρία να μεταβούν στα εξοχικά τους, να επισκεφτούν φίλους ή να περάσουν τις γιορτές σε κλασικούς χειμερινούς προορισμούς μεταξύ των οποίων και τα Καλάβρυτα, ακόμη και τις μέρες που διανύουμε με την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ολυμπίας Οδού, η κίνηση στα αυτοκίνητα μέχρι σήμερα βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με το 2019, δηλαδή με τη περίοδο πριν την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα, όταν δεν υπήρχαν μέτρα και οι εκδρομείς των εορτών μετακινούνταν ανενόχλητα.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 23 Δεκεμβρίου και μέχρι αργά χθες το βράδυ (Τετάρτη 29 Ιανουαρίου), από το διόδια του Ρίου είχαν περάσει 121.000 οχήματα. Από τον Ελαιώνα Αιγιάλειας είχαν διέλθει 113.000 οχήματα ενώ αυξημένος ήταν ο αριθμός και στα διόδια του Ζευγολατιού Κορινθίας με 142.000 διελεύσεις.

Από σήμερα αναμένεται να αυξηθεί η διέλευση λόγω της εξόδου και των τελευταίων εκδρομέων, ενώ η κίνηση πραγματοποιείται ομαλά σε όλη τη διαδρομή της Εθνικής Οδού.

thebest.gr