Πελετίδης για «Καραμανδάνειο»: «Παρά τις υποσχέσεις το Νοσοκομείο υπολειτουργεί – Νέες κινητοποιήσεις»

Πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, που συνεδριάζει αυτή την ώρα είναι η ενημέρωση για το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων -του Παιδιατρικού Νοσοκομείου που εξυπηρετεί 20 νομούς της χώρας- από τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Ο Δήμαρχος στην εισήγησή του τόνισε μεταξύ άλλων: 

«Το θέμα του Καραμανδανείου το είχαμε συζητήσει ξανά ως Δημοτικό Συμβούλιο στις 13 Απριλίου 2022 εγκρίνοντας μάλιστα το ψήφισμα της ΕΙΝΑ.  

Ζητούσαμε τότε, να γίνουν άμεσα τα εξής:

Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα υποστελέχωσης του Αναισθησιολογικού, με κατεπείγουσες διαδικασίες μόνιμων προσλήψεων και όχι εμβαλωματικές μετακινήσεις.

Να προχωρήσουν προσλήψεις σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά και να επιστρέψουν οι κλινικές στην ομαλή τους λειτουργία.

Άμεση πρόσληψη Ακτινοφυσικού και εγκατάσταση Μαγνητικού Τομογράφου.

Η 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, να προχωρήσουν στην άμεση  οικονομική στήριξη του Νοσοκομείου.

Να διασφαλιστεί η συνέχιση της ασφαλούς λειτουργίας του Νοσοκομείου, η συνέχιση της απρόσκοπτής παροχής υπηρεσιών υγείας στα παιδιά.

Σε περίπτωση που οι δεσμεύσεις που δόθηκαν στους πολίτες της  Δυτ. Ελλαδας από το Υπουργείο Υγείας δεν υλοποιηθούν, δηλαδή άμεσα προσλήψεις τουλάχιστον δύο μόνιμων Αναισθησιολόγων, τότε θα συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να αποφασίσει για τις ενέργειες αυτές που θα συμβάλλουν στην λύση του σοβαρού  και ευαίσθητου αυτού ζητήματος του μοναδικού Νοσοκομείου Παίδων στην Νοτιοδυτική Ελλάδα.          

Σήμερα, μετά και την μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση με αίτημα να μη κλείσει το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, να συνεχιστεί και να αναβαθμιστεί η λειτουργία του, ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας της κυβέρνησης της Ν.Δ. δεσμεύτηκε ότι το Νοσοκομείο δεν θα κλείσει και ότι θα γίνουν προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού.

Παρά τις υποσχέσεις όμως και τις μεγάλες κουβέντες, το Νοσοκομείο συνεχίζει να υπολειτουργεί, εξακολουθούν να μη λειτουργούν τα χειρουργεία πλην των εκτάκτων ορισμένες ημέρες της εβδομάδας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υποχρεώνονται παιδιά και γονείς να ταξιδεύουν ως την Αθήνα για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας τους.

Άμεσα, σε συνεννόηση με την Επιτροπή Αγώνα και τους άλλους φορείς, θα αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα, για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις μας, που διασφαλίζουν την υγεία των παιδιών μας».

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρενέβησαν ο Πρόεδρος της ΕΙΝΑ Δημήτρης Ζιαζιάς, το μέλος της Τριμελούς Επιτροπής του Καραμανδανείου Ράνια Κελεσίδου και η Ανδρονίκη Σίμη, Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Καραμανδανείου.