Ο Πελετίδης στα προσφυγικά

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, είχε συνάντηση, την Πέμπτη 1 Οκτώβρη στο Δημαρχείο, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν αναλυτικά το σύνολο των προβλημάτων της περιοχής των Προσφυγικών.

Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τα μέλη του Δ.Σ. του Παμμικρασιατικού ότι, όπως είχε δεσμευτεί, μετά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην συνοικία της Αγίας Αικατερίνης, σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεκινούν παρεμβάσεις στην πλατεία Ελευθερίας, τους γύρω δρόμους και στα τετράγωνα των συνοικισμών των Προσφυγικών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα οξυμμένα προβλήματα που αφορούν στην ανεργία, στα ναρκωτικά και στην φτώχεια που κυριαρχεί στην  συνοικία.

Αναλυτική συζήτηση έγινε και για τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους στην καθημερινότητά τους και που σχετίζονται με την συμβίωση με οικογένειες Ρομά.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι το πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη από την Αντιδημαρχεία Υγείας Πρόνοιας και τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.)  για την ενοικίαση κατοικιών σε Ρομά δεν αφορά την περιοχή των Προσφυγικών.

Το Σάββατο, 3 Οκτώβρη το πρωί, ο Δήμαρχος με τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Κορδά επισκέφθηκαν τα Προσφυγικά όπου με τα μέλη του Δ.Σ. του Παμμικρασιατικού εξέτασαν τους χώρους στους οποίους θα κάνει παρεμβάσεις και έργα ο Δήμος.