Περιφέρεια Δ. Ελλάδας: Αναβάθμιση του Οδικού Δικτύου της Ορεινής Τριχωνίδας

Την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της ορεινής Τριχωνίδας συνεχίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς σήμερα Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για το έργο «βελτίωση δρόμου Τριανταφυλλεϊκα –Κοκκινόβρυση»που είναι προϋπολογισμού 3,8 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα ξεκινήσουν σύντομα στην 54η Επαρχιακή οδό και συγκεκριμένα στο τμήμα Τριανταφυλλέϊκα–Διποταμιά, ένα δρόμο μήκους 6χλμ., στον οποίο έχει ασφαλτοστρωθεί το τμήμα από Διποταμιά προς Αμπέλια, αλλά το υπόλοιπό είναι χωματόδρομος κακής βατότητας και προσβασιμότητας.

Προκειμένου να επιτευχθεί ουσιαστική βελτίωση προβλέπονται χωματουργικές εργασίες (καθαρισμοί – διάνοιξη τάφρων και επένδυσή τους με σκυρόδεμα), κατασκευή τεχνικών έργων, εξυγίανση οδοστρώματος όπου απαιτείται, κατασκευή υπόβασης – βάσης και κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας, καθώς επίσης τοποθέτηση οριζόντιας και κάθετης σήμανσης.

Πρόκειται για τη συνέχιση των δρομολογημένων παρεμβάσεων στα ορεινά του Δήμου Θέρμου με στόχο τη διευκόλυνση των μετακινήσεων και της επικοινωνίας μεταξύ των κοινωνιών, αλλά και τη βελτίωση της προσβασιμότητας καθοριστικός παράγοντας για την αύξηση της επισκεψιμότητας στην ευρύτερη περιοχή.

 

Διαβάστε επίσης: Εξιχνίαση κλοπής laptop από κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στη Βόνιτσα