Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Διαδραστική Έκθεση και ημερίδα με θέμα «Αλλεργίες και Περιβάλλον»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με  την Πανελλήνια Ένωση Αλλεργιολόγων, την Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας, την Κλινική Ανοσολογίας (ΕΕΑΚΑ) και τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, διοργανώνει διαδραστική έκθεση με θέμα «Αλλεργίες και Περιβάλλον».

Μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν είναι: Τι είναι η αλλεργία; Τι είναι τα αλλεργιογόνα; Γιατί αυξάνονται οι αλλεργίες και πώς γίνεται η διάγνωση αυτών; Ποια είναι η σχέση της εμφάνισης αλλεργιών με το περιβάλλον και τον σύγχρονο τρόπο ζωής;

Η εκδήλωση θα γίνει στο ξενοδοχείο Patras Palace την Παρασκευή και το Σάββατο 26-27 Μαΐου, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση παιδιών και ενηλίκων για τα αλλεργικά νοσήματα και τη σχέση τους με το περιβάλλον.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για τα σχολεία και το ευρύτερο κοινό κατά τις ώρες 9:00-14:00 και 18:00-21:00.

Παράλληλα, το Σάββατο 27 Μαΐου και ώρες 11:00-13:00 θα πραγματοποιηθεί και ημερίδα με θέμα «Τα αλλεργικά νοσήματα στη σύγχρονη εποχή».

Ομιλητές θα είναι οι αλλεργιολόγοι Κατερίνα Μπρίνια, Μαρία Κουρή και Αναστάσιος Κωνσταντινόπουλος, ενώ στο προεδρείο της ημερίδας θα βρίσκονται η Ζωή Δεμέστιχα, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αλλεργιολόγων και ο αλλεργιολόγος Παναγιώτης Τσιργιάννης.