Περιφερειακοί Σύμβουλοι για μία ημέρα οι μαθητές του 21ου Γυμνασίου

Με ωριμότητα και προβληματισμό, οι μαθητές της τρίτης τάξης του 21ου Γυμνασίου Πατρών, σήμερα ξεναγήθηκαν στους χώρους του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας και έλαβαν… θέση στα έδρανα του Σώματος, αποτυπώνοντας και εκφράζοντας τις ερωτήσεις και τις απορίες τους.

Τους μαθητές, καθώς και τις καθηγήτριές τους, υποδέχθηκαν στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος.

Μετά από την καθιερωμένη ομαδική φωτογραφία στην αίθουσα, ακολούθησε μία ακόμα διαφορετική συνεδρίαση με τους μαθητές σε ρόλο Περιφερειακών Συμβούλων, αφού πρώτα παρακολούθησαν το ενημερωτικό βίντεο «Η Περιφέρεια στο Κέντρο», με τον συμπατριώτη μας ηθοποιό, Γιάννη Τσιμιτσέλη σε σκηνοθεσία του Πατρινού Παναγιώτη Φαφούτη, όπου εξηγεί σε στυλ τηλε-παιχνιδιού γνώσεων τον ρόλο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Ο Περιφερειάρχης είχε αναλάβει εξαρχής, τον ρόλο να απαντήσει στις δεκάδες ερωτήσεις των μαθητών για τα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητά τους, θέματα του σχολείου, της πόλης και κυρίως της Περιφέρειας, όπως είναι η πρόσβαση των ΑμεΑ, τα μεγάλα έργα στην περιοχή, οι ποδηλατόδρομοι, τα πάρκα, αλλά και οι αρμοδιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πως γίνεται η εκλογή της Περιφερειακής Αρχής και των Περιφερειακών Συμβούλων κ.α.

«Το μέλλον μας είναι τα παιδιά μας. Είναι οι αυριανοί πολίτες και πρέπει να γνωρίζουν πλέον πως λαμβάνονται αποφάσεις και από ποιους. Τους ακούμε και μας ακούνε. Αυτοί θα φέρουν την προοπτική και τη νέα πνοή στην περιοχή μας, στη χώρα μας» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, ενώ από την πλευρά του ο Γ. Αγγελόπουλος, συνεχάρη τα παιδιά για τους προβληματισμούς που εξέφρασαν, αλλά και την ωριμότητα που επέδειξαν, συμπληρώνοντας πως οι επισκέψεις σχολείων θα συνεχιστούν και τη νέα χρονιά.

Εκτός από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Αγγελόπουλο, τους μαθητές υποδέχθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας, και η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου και η προϊσταμένη Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Σοφία Χριστοπούλου.

Τους μαθητές συνόδευαν οι καθηγήτριές τους Νίκη Τσατσούρη, Κωνσταντίνα Καφέζα και Βασιλική Αλμπάνη.