«Η περιφρόνηση των Θεσμών είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.» (Video)

«Η σημερινή συζήτηση, γίνεται στη σκιά μιας σειράς αντιθεσμικών λειτουργιών της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που δεν απέχουν πολύ από όσα ζήσαμε επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ.

Να θυμίσω τις πρακτικές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με το δημοψήφισμα, την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, τον περίφημο έλεγχο των αρμών της εξουσίας.

Άρα, η περιφρόνηση των θεσμών είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Είπε ο κ. Γεραπετρίτης χθες, ένοχος ένοχον ου ποιεί. Δηλαδή «κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι», όπως λέει ο λαός. Δηλαδή το predator, Ανδρουλάκης, Κουκάκης και λοιποί από τη μία, Σαγιάς, Πιτσιόρλας, Βαρουφάκης από την άλλη. Τα συμπεράσματα δικά σας! Ωστόσο, η διαπίστωση μία: Το κράτος δικαίου που συγκροτήθηκε στη χώρα μας με αγώνες και πρωτοβουλίες ιδιαίτερα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στα δύσκολα χρόνια, σήμερα πραγματικά έχει φανερά υποχωρήσει.

Κι όσο κι αν προσπαθεί αυτή η Κυβέρνηση να παρουσιαστεί ,κύριοι Υπουργοί, φιλελεύθερη, Αλλά τι βλέπουμε; Ότι είστε μια Κυβέρνηση, συντηρητική, αυταρχική.

Πολλές οι αποδείξεις, όπως οι παράνομες παρακολουθήσεις, η φίμωση των Ανεξάρτητων Αρχών, η παρεμπόδιση στο έργο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Κύριοι της Κυβέρνησης, όταν δεν σας διέπει ο πρέπων σεβασμός στα δικαιώματα και τις ελευθερίες που έχουμε κατακτήσει ως κράτος δικαίου, πώς μπορούμε σήμερα να μιλάμε για κράτος δικαίου;

Όταν παγιδεύεται και παρακολουθείται ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νίκος Ανδρουλάκης με το πιο εξελιγμένο λογισμικό όπως το predator και οι λίστες με ανθρώπους που παρακολουθούνταν να διαδέχονται η μία την άλλη, τι απαντάτε; Τι βλέπουμε; Βλέπουμε μια υποχώρηση του κράτους δικαίου. Μια ασάφεια, μια γκρίζα κατάσταση. Μια εργαλειοποίηση στις υποκλοπές.

Πέρασαν ήδη 6 μήνες από τη μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη για την παράνομη παρακολούθηση του κινητού του και ακόμη δεν έχουμε μάθει ποιος και γιατί έδωσε την εντολή να παρακολουθείται ο πρόεδρος του τρίτου κόμματος. Αντ’αυτού τι είδαμε; Ένα συγκεντρωτισμό και διαχείριση από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Καμία διαλεύκανση! Συσκότιση θα έλεγα!

Και μια εξεταστική Επιτροπή καθαρά διαχείρισης και συγκάλυψης!

Καλούσαν τον Πρόεδρό μας να ενημερωθεί για την παρακολούθησή του. Πώς; Προφορικώς! Στο αυτί! Και όταν ο Πρόεδρος της Α.Δ.Α.Ε. ζήτησε να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, τι απαντήσατε, διά του Προέδρου της Βουλής; Ότι κανείς δεν προσέρχεται αυτόκλητος! Τα συμπεράσματα δικά σας!

Ακούγοντας δε το συνάδελφο κ. Γιαννούλη να μιλά για Καραμανλή, θυμήθηκα την ομερτά για τη φαρμακευτική δαπάνη! Αλλά και άλλη ομερτά, μεταξύ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ΑΝ.ΕΛ. Την ομερτά με την εταιρία Krikel, μια εταιρία με 5000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο να έχει απευθείας ανάθεση από την τότε Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με απευθείας ανάθεση 1,6 εκ ευρώ και έρχεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να την επιβραβεύει και να της δίνει απευθείας ανάθεση άλλα 10 εκατομμύρια. Όλα στο φως!

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Για το ΠΑ.ΣΟ.Κ., για μας, ο πολιτικός θόρυβος δεν ήταν ποτέ η επιλογή. Λειτουργήσαμε θεσμικά, ως οφείλαμε. Γι’αυτό απευθυνθήκαμε απευθείας στη Δικαιοσύνη. Αυτό έκανε πράξη ο Πρόεδρός μας Νίκος Ανδρουλάκης. Επιδιώξαμε να λάμψει η αλήθεια χωρίς γκρίζα δημοσιεύματα. Είπαμε όχι στην πολιτική τοξικότητα.

Κύριοι της κυβέρνησης, στοχοποιείτε ανθρώπους που αγωνίζονται για τις ανεξάρτητες αρχές και τα δικαιώματα του πολίτη. Η επιχείρηση απαξίωσης του Προέδρου της Α.Δ.Α.Ε. κ. Ράμμου αναδεικνύει την έλλειψη σεβασμού στις ανεξάρτητες αρχές. Η Α.Δ.Α.Ε. διενήργησε τους ελέγχους, ως υποχρέωσή της από το Σύνταγμα.

Βάσει του ν. 5002/2022 που η Κυβέρνηση έφερε, ο Πρόεδρος της Α.Δ.Α.Ε. εν προκειμένω υποχρεούται να ενημερώνει τους αρχηγούς των κομμάτων, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Υπουργό Δικαιοσύνης!

Άρα ως προς τι οι αντιδράσεις; Εκτός αν για την κυβέρνηση το αφήγημα είναι «Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι απέναντί μας». Κύριε Υπουργέ, χρειάζεται σεβασμός σε αυτούς που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, τους θεσμούς και τη Δημοκρατία.

Όταν την ίδια ώρα, είναι στο συρτάρι οι υποθέσεις Πάτση και Χειμάρα που βαίνουν ενάντια στην ηθική της πολιτικής και στο δημόσιο συμφέρον. Αυτά ας μη μας διαφεύγουν.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε λίγους μήνες πάμε σε εκλογές και το δίλημμα θα είναι:

Με τους ικανούς για όλα στο βωμό της εξουσίας ακόμη και σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος ή με αυτούς που μάχονται για την αξιοπιστία, τη δημοκρατία και τις ελευθερίες;

Με τον Αυταρχισμό και τον συγκεντρωτισμό ή με αυτούς που πραγματικά πιστεύουν στην αξιοκρατία και την αξιοπιστία;

Εμείς, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. των ελευθεριών,
της επέκτασης του κράτους δικαίου,
των ανεξάρτητων αρχών,
των μεταρρυθμίσεων για περισσότερη δημοκρατία
και τον εκσυγχρονισμό της χώρας και της κοινωνίας
ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ σ’αυτή την οπισθοχώρηση.

Σήμερα θα έπρεπε να συζητάμε εδώ μεγάλες τομές και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, για την ανάπτυξη, την κανονικότητα, τη σταθερότητα της χώρας.

Να σχεδιάσουμε την ανάπτυξη με όραμα και βιωσιμότητα μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Να εκσυγχρονίσουμε τις υποδομές και την παραγωγική μας βάση.
Να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας.
Να δώσουμε πνοή και ελπίδα στη νέα γενιά για να μείνουν οι νέοι μας, να εργαστούν και να ζήσουν στη χώρα τους.
Να δημιουργήσουμε τις υποδομές και τις ελκυστικές αυτές προτάσεις ώστε να γυρίσουν οι νέοι που έφυγαν στη χώρα μας, ώστε το brain drain να γίνει brain gain.

Αντί αυτών, σήμερα είμαστε εγκλωβισμένοι στην τοξικότητα διεκδικώντας δικαιώματα και ελευθερίες που έχουμε κατακτήσει εδώ και χρόνια. Δηλαδή διεκδικώντας τα αυτονόητα!

Όταν η προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών είναι θεμέλιο της δημοκρατίας, δεν μπορεί ταυτοχρόνως να είναι και ζητούμενο!
Γιατί τότε παραπέμπει σε έλλειμμα δημοκρατίας!

Εμείς καταψηφίζουμε την Κυβέρνηση, με την πρόταση μομφής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορούμε να αποδεχθούμε τις ξαφνικές ευαισθησίες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τους θεσμούς, που ως Κυβέρνηση δε σεβάστηκε.

Γι’ αυτό και καλούμε τον Ελληνικό Λαό στις προσεχείς εκλογές να ψηφίσουν ξανά ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. των μεγάλων έργων, με τη θεσμικότητά του, τις αρχές και την ιστορία του, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. μπορεί να εγγυηθεί με σχέδιο και όραμα το αύριο για τους πολίτες και την πατρίδα.

Ευχαριστώ».