Περιοδεία πραγματοποίησε στον Αστακό κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης (Φωτό)

Περιοδεία πραγματοποίησε στον Αστακό την Παρασκευή 19 Απριλίου κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νίκο Καραθανασόπουλο, και τον υποψήφιο Δήμαρχο Ξηρομέρου Δημήτρη Κομπλίτση.

Το κλιμάκιο το πλαισίωναν ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας Νίκος Σκουτέρης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ξηρομέρου με την Λαϊκή Συσπείρωση.
Η περιοδεία ξεκίνησε στο συσκευαστήριο ιχθυοκαλλιεργειών του «ΝΗΡΕΑ» και συνεχίστηκε στο Κέντρο Υγείας Αστακού, στο Δημαρχείο, στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αστακού και ολοκληρώθηκε στο εμπορικό κέντρο του Αστακού.

Στο ΝΗΡΕΑ

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους «μπροστά στις εκλογές να σταθούν ταξικά σκεπτόμενοι μέσα από τη δική τους πείρα. Να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ παντού γιατί πραγματικά είναι το μόνο που τους είπε την αλήθεια, είναι το μόνο που πάει ενάντια στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παλεύει για την αποδέσμευση από αυτή.

Επίσης κάλεσε τους εργαζόμενους να «βγάλουν συμπεράσματα μέσα από την πείρα που έχουν οι ίδιοι σε σχέση με τα αποτελέσματα που βιώνουν από την πολιτική που ανέπτυξαν οι εκλεκτοί και οι τάχα ανεξάρτητοι αυτών των κομμάτων στην Τοπική Διοίκηση, σε Περιφέρεια και δήμους. Να τα συγκρίνουν με τους πέντε δήμους που είχαν δημάρχους κομμουνιστές, της Ικαρίας, της Πάτρας, της Πετρούπολης, της Καισαριανής και του Χαϊδαρίου».

«Πιο δυνατό Κ.Κ.Ε. από την επόμενη μέρα των εκλογών, σημαίνει πιο δυνατός ο αγώνας των εργαζομένων, πιο οργανωμένη αντεπίθεση των εργαζομένων στην πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, ανεξάρτητα με το ποιος θα είναι δήμαρχος, περιφερειάρχης και κυβέρνηση», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ τους προέτρεψε να «στηρίξουν με αποφασιστικότητα τα ψηφοδέλτια του Κ.Κ.Ε. και της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα με το Κ.Κ.Ε. Να σταθούν απέναντι στην κάλπη και να στείλουν μήνυμα ότι η εργατική τάξη έχει τη δυνατότητα, μπορεί και θέλει να αλλάξει ριζικά την κατάσταση. Η εργατική τάξη μπορεί και θέλει να περπατήσει σε ένα δρόμο όπου με τη δική της εξουσία θα κτίσει έναν κόσμο, μια κοινωνία που αφέντης του πλούτου που παράγει θα είναι η ίδια».

Ο Δημήτρης Κομπλίτσης με την σειρά του τόνισε ότι η κατάσταση δεν θα αλλάξει από μόνη της. Με τη μαζικοποίηση του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων του “ΝΗΡΕΑ” στον Αστακό, συσπείρωση των εργαζομένων και συμμετοχή στην ταξική πάλη, θα παλέψουμε για δουλειά με δικαιώματα. Επιβεβαιώνεται πως οι εργοδότες στο βωμό του κέρδους τους δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και των κινδύνων που παραμονεύουν για την ασφάλεια και την προστασία της ζωής των εργαζομένων.

Η θέση σας είναι μαζί με το Κ.Κ.Ε. και την Λαϊκή Συσπείρωση. Η λύση στα σημερινά αδιέξοδα βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα και της ανατροπής. Κλείνοντας κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν με τη ψήφο τους το ΚΚΕ ενισχύοντας τους υποψήφιους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

 

Στο Κ.Υ. Αστακού

Συζήτησαν με εργαζόμενους και με τη Διοίκηση , όπου επισημάνθηκαν σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις τόσο σε υποδομές όσο και προσωπικό.

Η αντιπροσωπεία διαβεβαίωσε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» θέτει ως προτεραιότητά της τη διεκδίκηση δημόσιας και δωρεάν Υγείας για όλο το λαό και γι’ αυτό θα συμβάλει στην οργάνωση αγώνων για να αναδειχθούν τα σοβαρά προβλήματα στην Πρωτοβάθμια Υγεία στην περιοχή.

Κάλεσε τους εργαζόμενους, με βάση την πείρα τους από την πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης και τις εξαγγελίες των αστικών κομμάτων αλλά και τη στήριξη αυτής της πολιτικής από τους δημάρχους της περιοχής, να σταθούν μαχητικά μπροστά στις επερχόμενες εκλογικές μάχες, ενισχύοντας το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για να δυναμώσει η ίδια η φωνή των εργαζομένων.

Εμείς θα είμαστε εδώ και μετά τις εκλογές, όπως ήμασταν και όλα αυτά τα χρόνια. Είναι κρίσιμο, όμως, ζήτημα πόσο ενισχυμένοι θα είναι οι κομμουνιστές στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, την επόμενη μέρα των εκλογών, πόσο ενισχυμένο θα είναι το Κ.Κ.Ε. σε όλες τις κάλπες.

 

Στο Δήμο και στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αστακού

Το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέφερε τι σε υπηρεσίες που το 50% των εργαζομένων είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι εργαζόμενοι πρέπει να μη το βάζουν κάτω, να σηκώσουν το κεφάλι και να παλέψουν για δουλειά με δικαιώματα.

Έχοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες τους να συμπορευτούν με το Κ.Κ.Ε., να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που όπως και πριν, έτσι και μετά τις εκλογές θα είναι το μοναδικό αποκούμπι τους.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους να μην τσιμπήσουν στις κάλπικες υποσχέσεις των εκλεκτών της Ν.Δ. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και του ΚΙΝ.ΑΛ. και των αυτοαποκαλούμενων ανεξάρτητων των οποίων οι διακηρύξεις είναι πολύ μακριά από από τις πραγματικές ανάγκες και κανένας δεν αμφισβητεί την καρδιά αυτής της πολιτικής.

 

Στο εμπορικό κέντρο του Αστακού

Συνομιλώντας με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες κάλεσαν το λαό να αξιοποιήσει την πείρα που έχει τόσο από κυβερνήσεις όσο και από δήμους, όπου παίρνουν «άριστα» στο να μετρούν ματωμένα πλεονάσματα στους προϋπολογισμούς και όταν πρόκειται για κάλυψη των λαϊκών αναγκών δηλώνουν, δήθεν, μετά λύπης, «έχουμε δεμένα τα χέρια».

Τέλος, κάλεσαν τους εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής να απορρίψουν την πολιτική που αντιλαμβάνεται ως «κόστος» τις λαϊκές ανάγκες, φορτώνοντας ολοένα και περισσότερα βάρη στις πλάτες του λαού, να κάνουν κριτήριο ψήφου την καθημερινότητά τους και τις ανάγκες τους, ισχυροποιώντας το Κ.Κ.Ε. και την Λαϊκή Συσπείρωση παντού.