Περισσότερα από 2.000 σχέδια για μασκότ έχει λάβει η Ο.Ε. του «Τόκιο 2020»

Η οργανωτική επιτροπή για τους Ολυμπιακούς που θα διεξαχθούν στο Τόκιο το 2020 ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει λάβει συνολικά 2.042 σχέδια για τη μασκότ των Αγώνων, ύστερα από τον διαγωνισμό που άρχισε μέσα στον Αύγουστο και ο οποίος καλούσε τους κατοίκους της Ιαπωνίας να υποβάλουν την πρότασή τους.

Σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή «Τόκιο 2020», το ένα τέταρτο των συνολικών αιτούντων είναι έφηβοι ή εικοσάρηδες, ενώ σχεδόν τα μισά από τα σχέδια για μασκότ ελήφθησαν από ανθρώπους ηλικίας 30-49 ετών. Υπήρξαν 1.774 ατομικές και 268 ομαδικές προτάσεις, ενώ αρκετές συμμετοχές δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο συλλογικών πρότζεκτ από δημοτικά σχολεία.

«Ο αριθμός των σχεδίων που ελήφθησαν ήταν ένα ικανοποιητικό νούμερο» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η οργανωτική επιτροπή και συνεχίζει: «Η κριτική διαδικασία θα αρχίσει στις 22 Αυγούστου και θα συνεχιστεί έως ότου απομείνουν τρεις ή τέσσερις τελικοί υποψήφιοι. Τάξεις δημοτικών σχολείων σε εθνικό επίπεδο θα ψηφίσουν για τους τελικούς υποψηφίους από τις 11 Δεκεμβρίου έως τις 19 Ιανουαρίου, με την τελική επιλογή της μασκότ να αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί στις αρχές Φεβρουαρίου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ