Να πέσουν επιτέλους, οι τίτλοι τέλους

Δεν υπήρξε κυβέρνηση όλες τις προηγούμενες δεκαετίας που να μην επιχείρησε με οποιονδήποτε τρόπο και αρκετά κακοραμμένους «φερετζέδες» να προχωρήσει και να ολοκληρώσει τα έργα της εκτροπής του Αχελώου.

Και ενώ οι περιβαλλοντικές μελέτες άλλαζαν με ταχύτητα αστραπής, για να «ξεγελαστεί» το Συμβούλιο της Επικρατείας και να ολοκληρωθεί το έργο, αρκούσε πάντα μία και μόνη προσφυγή σε αυτό, για να ανατραπούν όλες αυτές οι μεθοδεύσεις που σχεδιάστηκαν κατά καιρούς.

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι το Θεσσαλικό λόμπι δεν θα πτοηθεί ούτε από τη νέα ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ, την οποία δημοσιεύσαμε πρώτη φορά στις 26 Νοεμβρίου 2020, όπως μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Χθες το δημοσίευσε και η «Καθημερινή», αλλά θεωρώ ότι θα επιστρέφουμε πάλι… και πάλι… και πάλι… στο ίδιο σημείο, αν η κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση από δω και στο εξής, δεν αποφασίσει να υλοποιήσει εκείνη την απόφαση του ΣτΕ, που επιβάλλει, πρώτον τη σφράγιση της σήραγγας εκτροπής και δεύτερον, «την επαναφορά της λεκάνης απορροής του άνω ρου του Αχελώου στην φυσική και περιβαλλοντική κατάσταση προ της δημιουργίας των φραγμάτων στις θέσεις Συκιά και Μεσοχώρα. Αυτή την απόφαση μάλιστα την έχει ενσωμάτωση σε ψήφισμά του και ο Δήμος Αγρινίου, όπως μπορείτε να δείτε ΕΔΩ, διαβάζοντας την τελευταία παράγραφο. Δυστυχώς, γιατί το κόστος είναι υψηλό, η υλοποίηση αυτής της απόφασης μόνο με ένα τρόπο γίνεται. Δεν υπάρχει άλλος.


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr