Πέθανε σε ηλικία 65 ετών ο εφοπλιστής Κώστας Αγαπητός

Έφυγε από τη ζωή ο ακτοπλόος Κώστας Αγαπητός σε ηλικία 65 ετών. Είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο για να κάνει εγχείρηση καρδιάς και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε μετεγχειρητική επιπλοκή.

Σε επικοινωνία του με το protothema.gr λίγο πριν από την εγχείρηση, είχε ενημερώσει ότι είχε κάποια νέα σχέδια για την ακτοπλοΐα, τα οποία δεν πρόλαβε να εκπληρώσει.

Η οικογένεια Αγαπητού και πιο συγκεκριμένα τα αδέλφια Γιάννης και Βασίλης άρχισε την επιχειρηματική της δραστηριότητα το 1964, όταν ίδρυσαν την AGAPITOS LINES.

Η εταιρία είχε την ιδιοκτησία, τη λειτουργία και τη διαχείριση ενός στόλου οχηματαγωγών πλοίων. Η επιχείρηση ενισχύθηκε πολύ, όταν μπήκε η δεύτερη γενιά – ο Κώστας Αγαπητός του Ιωάννη και ο Αντώνης Αγαπητός του Βασίλη, μετά την ολοκλήρωση των ναυτιλιακών σπουδών τους.

Έως το 1992 η AGAPITOS LINES έγινε, μέσα σε αυτά τα χρόνια, ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ελληνικής ακτοπλοΐας.

Τότε ο Γιάννης Αγαπητός και ο γιος του Κώστας ίδρυσαν την AGAPITOS EXPRESS FERRIES ASSOCIATION (AEFA) με τον Κώστα διευθύνοντα σύμβουλο.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενισχύθηκε και εστίασε κυρίως στις Κυκλάδες εκτελώντας δρομολόγια από Πειραιά για Σύρο, Τήνο, Μύκονο Πάρο Νάξο Ίο, Σαντορίνη.

Το 1998, η AGAPITOS LINES εισήλθε και στην αγορά των τύπου Ro/ Ro με την απόκτηση τεσσάρων πλοίων.

Το 1999, η εταιρία εξαγοράζεται από τη Minoan Flying Dolphins επί εποχής Παντελή Σφηνιά – που μετεξελίχθηκε αργότερα, στη σημερινή Hellenic. Ο Κώστας Αγαπητός ήταν ο μοναδικός μέτοχος της AEFA.

Την δημοσιότητα είχε απασχολήσει όταν είχε δεχτεί πυροβολισμούς ευρισκόμενος μέσα στο αυτοκίνητό του το 1998 την Κυριακή του Τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γαλλίας. Αιτία, όπως ειπώθηκε, ήταν η απόκτηση μέσω πλειστηριασμού πλοίου που ανήκε σε άλλον ακτοπλόο, επίσης παραδοσιακής οικογένειας.

 

Διαβάστε επίσης: Ένοπλες Δυνάμεις: Κατάταξη στο Στρατό Ξηράς με την 2023 Δ/Ε.Σ.Σ.Ο. από 17 μέχρι 20 Ιουλίου