Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο Ζακ Ρογκ, πρώην Πρόεδρος της Δ.Ο.Ε.

Σε ηλικία 79 ετών πέθανε ο Ζακ Ρογκ, πρώην Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο Ζακ Ρογκ, ηγήθηκε της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Δ.Ο.Ε.) για 12 χρόνια, ενώ επί προεδρίας του διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Η Δ.Ο.Ε. ανακοίνωσε τον θάνατό του την Κυριακή 29 Αυγούστου, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. Η κατάσταση της υγείας του είχε εμφανώς επιδεινωθεί εδώ και χρόνια, κάτι που είχε φανεί και κατά τις εμφανίσεις του σε αθλητικές διοργανώσεις από τότε που τελείωσε η Προεδρία του, το 2013.

«Με απέραντη θλίψη η Δ.Ο.Ε. ανακοινώνει τον θάνατο του τέως Προέδρου Ζακ Ρογκ», αναφέρει στη συλλυπητήρια ανακοίνωσή της η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

«Πρώτα από όλα ο Ζακ αγαπούσε τα αθλήματα και τη συναναστροφή με αθλητές – και μετέδιδε το πάθος του σε όλους όσους τον γνώριζαν» δήλωσε ο Τόμας Μπαχ, διάδοχός του στην προεδρία, στο πλαίσιο ανακοίνωσης της Δ.Ο.Ε.

Γεννημένος στη Γάνδη του Βελγίου στις 2 Μαΐου 1942, ήταν Βέλγος ορθοπεδικός, που διετέλεσε πρόεδρος της Δ.Ο.Ε. από το 2001 ως το 2013.

Είχε εκπροσωπήσει το Βέλγιο στο ράγκμπι και ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστιοπλοΐα. Εξελέγη όγδοος πρόεδρος της Δ.Ο.Ε. το 2001. Όπως ανέφερε η επιτροπή, η ολυμπιακή σημαία θα κυματίζει μεσίστια για πέντε ημέρες στη Λωζάννη.

Ο Ρογκ αφήνει πίσω του μια σύζυγο, την Ανν, μία κόρη, έναν γιο και δύο εγγόνια.

Θα πραγματοποιηθεί τελετή σε οικογενειακό κύκλο και θα ακολουθήσει δημόσια τελετή αργότερα μέσα στο έτος.

cnn.gr