Πέθανε ο θρυλικός «Γκας Πορτοκάλος» σε ηλικία 94 ετών

Μιχαήλ Κωνσταντίνος: Πέθανε ο κινηματογραφικός πατέρας της Νίας Βαρντάλος, «Γκας Πορτοκάλος» – Το μήνυμα της ελληνικής καταγωγής ηθοποιού.
Ο ηθοποιός Μιχαήλ Κωνσταντίνος, ο θρυλικός «Γκας Πορτοκάλος», πατέρας της Νίας Βαρντάλος στις ταινίες «My Big Fat Greek Wedding», πέθανε στις 31 Αυγούστου 2021 σε ηλικία 94 ετών. 

Υπήρξε μία από τις χαρακτηριστικότερες φιγούρες της πασίγνωστης κωμωδίας. Λίγο γκρινιάρης για τις ανάγκες του ρόλου, «κολλημένος» με την αρχαία Ελλάδα και τη μοναδικότητα των Ελλήνων, ο Μιχαήλ Κωνσταντίνος μάς χάρισε μία ξεχωριστή ερμηνεία στις ταινίες της ελληνικής καταγωγής ηθοποιού, η οποία τον αποχαιρέτησε με μία φωτογραφία από τα γυρίσματα.

«Ο Μιχαήλ Κωνσταντίνος, ο πατέρας της οικογένειάς μας και πάντα φίλος. Μας έδωσε πολύ γέλιο και αξίζει ξεκούραση τώρα. Σε αγαπάμε Μιχάλη», έγραψε μεταξύ άλλων η Νία Βαρντάλος, σε ανάρτησή της στο Instagram.

Ποιος ήταν ο ηθοποιός Μιχαήλ Κωνσταντίνος
O Μιχαήλ Κωνσταντίνος γεννήθηκε ως Γκας Ευστρατίου στο Ρέντινγκ της Πενσυλβανίας, γιος της Ανδρομάχης Ευστρατίου και του Θεοχάρη Ιωαννίδη, και οι δύο μετανάστες από την Ελλάδα.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη σκηνή της Νέας Υόρκης και στα μέσα της δεκαετίας του 1950. Παντρεύτηκε την ηθοποιό Julianna McCarthy στις 5 Οκτωβρίου 1953. Είχαν δύο παιδιά, τη Thea Eileen και τον Brendan Neil. Ο γάμος έληξε με διαζύγιο το 1969, την ίδια χρονιά που ο Κωνσταντίνος ξεκίνησε το ρόλο του στο «Δωμάτιο 222».

Ζαν Πολ Μπελμοντό: Το αντίο Αλέν Ντελόν και Κλαούντια Καρντινάλε
Σπούδασε υποκριτική δίπλα σε εξέχοντες μέντορες όπως ο Χάουαρντ Ντα Σίλβα. Έπαιζε ρόλους χαρακτήρων εντός και εκτός Μπρόντγουεϊ, συμπληρώνοντας το εισόδημά του ως νυχτερινός φύλακας. Το 1959, εμφανίστηκε στην πρώτη του ταινία, «Το τελευταίο μίλι» (1959). Το 1964 και το 1965, ο Κωνσταντίνος εμφανίστηκε στο «Perry Mason», και τις δύο φορές ως δολοφόνος.

Το 2002, απόλαυσε μια απροσδόκητη επιστροφή στο σινεμά ως ο Γκας Πορτόκαλος που στην ταινία «My Big Fat Greek Wedding», ενώ έπαιξε το 2016 και στο «My Big Fat Greek Wedding 2».

 

athensvoice.gr