Πέτσας: «Δεν εξετάζεται χαλάρωση ούτε αυστηροποίηση των μέτρων της Πρωτοχρονιάς»

Στα μέτρα που ισχύουν ήδη για το ρεβεγιόν αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ μίλησε και για το πλάνο του εμβολιασμού το ερχόμενο διάστημα.

«Μέχρι στιγμής έχουμε υψηλή ζήτηση των πολιτών που θέλουν να εμβολιαστούν η οποία ξεπερνά και τα εμβόλια που έχουμε στη διάθεση μας μέχρι στιγμής. Αυτό που προέχει είναι να δείξουμε στους πολίτες πως τα εμβόλια είναι ασφαλείς και αποτελεσματικά», τόνισε ο κ.Πέτσας ενώ πρόσθεσε πως η δεύτερη δόση εμβολίων αναμένεται μέχρι τέλος του Ιανουαρίου. Ταυτόχρονα αναμένεται και η έγκριση του εμβολίου της Moderna, όπου περιμένουμε και από εκεί εμβόλια.

«Σκοπός είναι το Γενάρη να τεσταριστεί η λειτουργία του συστήματος και στους επόμενους μήνες να ξεκινήσει η διαδικασία εμβολιασμού των πολιτών ανάλογα και με τα εμβόλια που θα έχουμε στη διάθεσή μας», τόνισε.

Σχετικά με τους περιορισμούς για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως η εικόνα των Χριστουγέννων ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με άλλες χώρες, ωστόσο αυτό θα φανεί στην πράξη το επόμενο δεκαήμερο.

«Το μόνο σίγουρο είναι πως ΔΕ θα χαλαρώσουμε την περίοδο των γιορτών», επανέλαβε ο κ. Πέτσας ενώ ανέφερε πως δεν εξετάζεται κανένα νέο μέτρο για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς.

in.gr