Πεζοπορία στον Αράκυνθο από τον Ορειβατικό Σύλλογο

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Μεσολογγίου θα πραγματοποιήσει πεζοπορία στον Αράκυνθο και συγκεκριμένα στα Κάτω αμπέλια – Αγ. Νικόλαος κρεμαστός την Κυριακή 9/2/2020.

Η αναχώρηση θα γίνει με Ι.Χ. στις 8.00 π.μ. από τον χώρο μπροστά από την είσοδο του Κήπου των Ηρώων.

Η διαδρομή είναι καθαρά πεζοπορική χωρίς δυσκολίες, κατάλληλη και για παιδιά, με πολύ ωραία θέα προς την λιμνοθάλασσα, Μεσολογγίου – Αιτωλικού. Αρχικά κινείται σε δασικό δρόμο και στη συνέχεια πάνω στα χνάρια αρχαίου Αιτωλικού μονοπατιού.

Το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του Κρεμαστού είναι του 9ου μ.χ. αιώνα, με βραχογραφίες στους τοίχους και βρίσκεται μέσα σε σπηλιά, σκαρφαλωμένο σε απότομη πλαγιά.

Σε απόσταση 5 λεπτών βρίσκεται καταρράκτης σαράντα μέτρων περίπου, με πολλά νερά.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η περιοχή του Αρακύνθου είναι προστατευόμενη, με βάση τις συνθήκες Natura 2000 και Ramsar και ως εκ τούτου απαγορεύεται η συλλογή οποιωνδήποτε φυτών.

Ιδιαίτερος εξοπλισμός δεν χρειάζεται και ο καιρός αναμένεται καλός.

Υ.Γ. Η παραπάνω πορεία γίνεται μια εβδομάδα νωρίτερα από τον προγραμματισμό, λόγω κωλύματος του αρχηγού.

Μήκος διαδρομής: 6,2 χιλ.

Διάρκεια πορείας: 3,5 ώρες

Υψομετρική διαφορά: 350 μέτρα

Βαθμός δυσκολίας: 1

Αρχηγός: Π. Σκαρμούτσος

 

Όροι συμμετοχής

Η συμμετοχή οποιουδήποτε στις δραστηριότητες του Ορειβατικού Συλλόγου, σημαίνει ταυτόχρονα και ανεπιφύλακτη αποδοχή των πιο κάτω όρων και προϋποθέσεων.

1. Ο συμμετέχων γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στην δραστηριότητα, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του.

2. Έχει τις απαιτούμενες ικανότητες, τις γνώσεις, την εμπειρία και τον απαραίτητο εξοπλισμό, που απαιτείται για την συμμετοχή του στην δραστηριότητα αυτή και έχει λάβει υπόψη του, τις σχετικές με τις καιρικές συνθήκες προβλέψεις, για το διάστημα και την περιοχή που θα γίνει η δραστηριότητα.

3. Παραιτείται από κάθε απαίτησή του, τόσο κατά του διοργανωτή, όσο και κατά του αρχηγού της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει.

4. Ο αρχηγός της δραστηριότητας έχει το δικαίωμα να ματαιώσει την ολοκλήρωση της ανάβασης, εάν κατά την κρίση του, οι τοπικές συνθήκες, του καιρού και του βουνού, δεν εξασφαλίζουν την ασφάλεια της ομάδας. Επίσης δικαιούται να αποκλείσει άτομα που κατά την κρίση του, δεν έχουν την απαιτούμενη φυσική κατάσταση, την κατάλληλη εμπειρία και δεν πληρούν τους όρους ασφάλειας.

5. Οι ώρες πορείας που αναγράφονται, υπολογίζονται κατά προσέγγιση και εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες και την ομοιογένεια της ομάδας.

Σημειώσεις

Για εγγραφές, δηλώσεις συμμετοχής στις δραστηριότητες και πληροφορίες, θα επικοινωνείτε στο e-mail του συλλόγου mountaineering.mes@gmail.com και στο τηλέφωνο 6972505607.